Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Κορονοϊός: Σε καραντίνα 7 ημερών όσοι ταξιδέψουν από τη Μεγάλη Βρετανία

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η είδηση για τη μετάλλαξη του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία σήμανε συναγερμό και στην Ελλάδα, η οποία λαμβάνει έκτακτα μέτρα για τους ταξιδιώτες που έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα νέα μέτρα σύμφωνα με την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας θα τεθούν σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Δευτέρας (21.12.2020).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Σχετικά με όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοινώνεται ότι από αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης επτά (7) ημερών, αντί τριών (3) ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα.

Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα αύριο (21-12-2020) τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ