Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός: Έφτασαν τα 14 ψυγεία – Εκεί θα μπουν τα εμβόλια (video)

Οι τοποθεσίες που φυλάσσονται είναι απόρρητες για λόγους ασφαλείας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη χώρα μας έφτασαν τα ειδικά ψυγεία, στα οποία θα αποθηκευτούν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Τα εμβόλια θα φτάσουν στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου, ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τη επόμενη κιόλας μέρα, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι τα 14 ειδικά ψυγεία βρίσκονται ήδη στις αποθήκες φύλαξης, των οποίων οι τοποθεσίες είναι απόρρητες για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, από τη στιγμή που το εμβόλιο θα φύγει από τις αποθήκες για να πάει στα εμβολιαστικά κέντρα, οι εμβολιασμοί θα πρέπει να γίνονται ταχύτατα γιατί τα εμβόλια δεν μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μικρότερα ψυγεία.

Επομένως, εκτός από τους πολίτες που έχουν ραντεβού για να εμβολιαστούν μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, θα υπάρχουν και αναπληρωματικοί. Στόχος της κυβέρνησης είναι, εάν όλα πάνε καλά και η Ευρώπη στείλει τις απαραίτητες ποσότητες εμβολίων, να εμβολιάσει 2,5 εκατ. κατοίκους μέχρι τον Μάρτιο.

Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία του κορονοϊού και στη συνέχεια οι συμπολίτες μας άνω των 65 ετών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ