Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Κορονοϊός: Συναγερμός στο νοσοκομείο Αμαλιάδας – Χειρούργησαν ασθενή που ήταν θετικός

Σε καραντίνα 18 υγειονομικοί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε καραντίνα, τουλάχιστον έως και τις 14/12, έχουν μπει 18 εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, οι οποίοι τη Δευτέρα 7/12 ήρθαν σε επαφή με ασυμπτωματικό ασθενή, που εισήχθη στο νοσοκομείο με οξύ επεισόδιο κήλης.

Συγκεκριμένα, η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας βρίσκεται αποδεκατισμένη, καθώς γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, τραυματιοφορέας, καθώς και πλήρωμα του ΕΚΑΒ τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα.

Τι προηγήθηκε

Όπως αναφέρει το partrisnews.gr λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, ο ασθενής χειρουργήθηκε και μετά την επέμβαση υπεβλήθη σε τεστ κορονοϊού, το αποτέλεσμα του οποίου προέκυψε θετικό, δημιουργώντας αναστάτωση σε όσους είχαν έρθει τις προηγούμενες ώρες σε επαφή μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής, πριν εισαχθεί στο χειρουργείο στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Πύργου και συγκεκριμένα στην καρδιολογική κλινική για εξέταση, με τις πληροφορίες, επίσης, να κάνουν λόγο ότι το προσωπικό που ήρθε σε επαφή μαζί του είχε λάβει μέτρα προστασίας, λόγω του ότι εκεί λειτουργεί η μονάδα covid και άρα δεν απαιτήθηκε να μπουν και αυτοί σε προληπτική καραντίνα.

Πάντως, η διευθύντρια της κλινικής κα Αγγελάκου, επισημαίνει ότι το νοσοκομείο, παρότι δεν εφημέρευσε την Τετάρτη 9/12, λειτουργεί κανονικά με το προσωπικό που διαθέτει.

Γνωστοποίησε δε, ότι η Επιτροπή Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων και η ίδια είχαν επικοινωνία χθες το πρωί με τον ΕΟΔΥ για το σοβαρό αυτό θέμα, όπου έλαβαν σχετικές οδηγίες για τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ