Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Στο… πόδι ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας: Η ΔΕΔΔΗΕ συνοδεία ΜΑΤ κόβει το ρεύμα σε ευάλωτους

Τι ανέφερε ο Λάμπρος Μίχος για οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονονικά προβλήματα και λόγω του δεύτερου lockdown

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άμεσα αντέδρασε η Δημοτική Αρχή της Αγίας Βαρβάρας και ο δήμαρχος Λάμπρος Μίχος στην επιχείρηση που πραγματοποίησε συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ με τη συνοδεία αστυνομικών οργάνων.

Απεύθυνε, μάλιστα, έκκληση, να δοθεί ειδικό επίδομα σε πληττόμενες οικογένειες του δήμου του (λόγω και του lockdown) με επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών .

Στην επιστολή, την οποία κοινοποιεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού, καταγγέλλει την διακοπή ηλεκτροδότησης σε ευάλωτα νοικοκυριά, από κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ που συνοδεύονταν από ΜΑΤ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αυτά τα νοικοκυριά, που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους «περιμένουν αγωνιωδώς να πάρουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ζουν με τρόφιμα από το Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων και το Συσσίτιο του Δήμου ενώ έχουν παιδιά που πρέπει να παρακολουθούν μαθήματα τηλεκπαίδευσης».

Ο κ. Μίχος, αφού υπενθυμίζει πως με σχετική ΚΥΑ, αντίστοιχο πρόβλημα είχε τακτοποιηθεί κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας, ζητά να επαναληφθεί το ίδιο και τώρα, διαφορετικά, όπως γράφει «θα γίνουμε μάρτυρες εκρηκτικών αντιδράσεων».

Σύμφωνα με το «dikaiosinisimera.gr» τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ επενέβησαν προκειμένου να διακόψουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες της πόλης μας των οποίων οι ένοικοι είχαν προβεί σε παράνομες συνδέσεις (υποκλοπή).

Όπως αναφέρεται, οι συγκεκριμένοι πολίτες δεν το έκαναν αυτό λόγω «εγκληματικής» αντίληψης, αλλά, υποχρεώθηκαν να συνδέσουν το ηλεκτρικό στο σπίτι τους επειδή λόγω οφειλών αυτό είχε διακοπεί και αδυνατούσαν να καλύψουν την οφειλή. Δηλαδή ενέργησαν κατ’ αυτό τον τρόπο λόγω των καθημερινών αναγκών. Τα παιδιά πρέπει να παρακολουθήσουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, τα φάρμακα των ηλικιωμένων μελών της οικογένειας να φυλάσσονται σε ψυγείο κ.ο.κ.

Ο Δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος, όταν πληροφορήθηκε τα τεκταινόμενα, κινήθηκε άμεσα και με βάση την ΚΥΑ του παρελθόντος Ιουλίου, με την οποία δίδεται η δυνατότητα σε ειδική επιτροπή, στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος, να επιτραπεί στους δικαιούχους να επανασυνδέσουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος παρά την υφιστάμενη οφειλή, σε αρκετούς επανασυνδέθηκε το ρεύμα.

Κάποιοι δεν καλύπτονται, όμως, από αυτή την ΚΥΑ διότι η πρόνοια την οποία καλύπτει, αφορά σε όσους η διακοπή πραγματοποιήθηκε μέχρι 30/4 τρχ. έτους.

Άμεσα ο κ. Μίχος έκανε παρέμβαση προς την ΠΕΔΑ, τα αρμόδια υπουργεία και κρατικούς φορείς ώστε να υπάρξει διόρθωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να καλύπτονται όλοι οι δημότες οι οποίοι περιέρχονται στην δυσχερή αυτή θέση.

Το θέμα απασχόλησε την Τετάρτη (09/12) και το Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο ο κ. δήμαρχος δήλωσε ρητά ότι δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει να μείνουν δίχως ρεύμα –ειδικά τις μέρες των Χριστουγέννων – και έχει αποφασίσει να αναλάβει την ευθύνη της επανασύνδεσης ως δήμαρχος· ζήτησε δε μάλιστα την εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου καλώντας τα μέλη του να μοιραστούν αυτήν «την ωραία ευθύνη».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ