Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Η γιαγιά με τη μαγκούρα – Ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια ψιλικατζίδικου πανέτοιμη για κάθε επίδοξο ληστή

Δε μπλέκεις...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Τη βλέπετε αυτή τη μαγκούρα; Την έχω συνέχεια δίπλα μου, εδώ στη γωνία, γιατί φοβάμαι. Λόγω του lockdown μόλις πέσει το σκοτάδι σχεδόν τα πάντα ερημώνουν στη γειτονιά οπότε έπρεπε να βρω κάτι για να νιώσω ασφαλής».

Φανερά φοβισμένη η ιδιοκτήτρια καταστήματος ψιλικών στην περιοχή της Καλαμαριάς, Αρετή Ντινοπούλου εξηγεί στο Thesstoday.gr ότι ο μόνος τρόπος που βρήκε να προστατευθεί από επίδοξους ληστές ήταν η… μαγκούρα

Από τη στιγμή που επιβλήθηκε το lockdown στο δρόμο όπου βρίσκεται το κατάστημά της λειτουργούν μόνο οι τέσσερις από τις 11 επιχειρήσεις οπότε μόλις νυχτώσει νιώθει εκτεθειμένη.

magkoura6

«Η εικόνα είναι τρομακτική με όλα τα μαγαζιά γύρω σκοτεινά. Μετά τις 7-7.30 το βράδυ ελάχιστοι κυκλοφορούν. Ακόμη και στη στάση του λεωφορείου το πολύ να έρθουν ένας- δύο άνθρωποι. Εγώ μένω ανοικτά μέχρι τις 8.30 το βράδυ. Έτσι αναγκάζομαι να κλειδώνω την πόρτα, αφήνω μόνο ένα παραθυράκι για να εξυπηρετώ τους πελάτες και έχω κοντά μου τη μαγκούρα για παν ενδεχόμενο».

Ο φόβος της μάλιστα έγινε ακόμη μεγαλύτερος όταν έμαθε ότι, πριν από λίγες ημέρες, ένας τοξικομανής μπήκε σε ένα κοντινό καφέ και με την απειλή μαχαιριού άρπαξε τις εισπράξεις της ημέρας.

«Σκέφτομαι ότι, ακόμη και να φωνάξω, κανείς δεν θα με ακούσει γι’ αυτό παίρνω τα μέτρα μου. Τις Κυριακές κλειδώνομαι από το μεσημέρι. Ετσι κι αλλιώς, εδώ και καιρό, υπολειτουργούμε, τουλάχιστον να μην κινδυνεύουμε», καταλήγει η κα Ντινοπούλου.

Πηγή: thesstoday.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ