Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Κορονοϊός: Βγαίνει νικητής ο 8χρονος από τη ΜΕΘ του Ρίου – Τι δώρο του έδωσαν οι γιατροί

Κατόρθωσε να ξεπεράσει το μεταφλεγμονώδες σύνδρομο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευχάριστα τα νέα για τον 8χρονο νοσηλευόμενο του Ρίου, καθώς εντός της Τετάρτης 9/12 αναμένεται να βγει από τη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν καθώς παρουσίασε σύνδρομο Καβασάκι το οποίο προέκυψε ως επιπλοκή από τον κορονοϊό.

Ο μικρός από την Τρίτη 8/12 δεν υποστηρίζεται αναπνευστικά από μάσκα και η κατάσταση της υγείας του έχει σαφέστατα βελτιωθεί. Αναμένεται η μετακίνησή του από τη ΜΕΘ, στην παιδιατρική κλινική, όπως ανέφερε στο thebest.gr o Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης.

Το δώρο του προσωπικού της ΜΕΘ

Ο νεαρός μαχητής θα βγει μάλιστα έχοντας λάβει και ένα δώρο από το προσωπικό της ΜΕΘ. Ένα σκάφανδρο, καθώς είχε εξομολογηθεί ότι επιθυμεί να γίνει αστροναύτης.

Το ιδιαίτερο δώρο αντικατοπτρίζει την αγάπη αλλά και τη φαντασία των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Καθώς τα καταστήματα είναι κλειστά, οι ίδιοι μετέτρεψαν ένα ιατρικό σκάφανδρο σε σκάφανδρο αστροναύτη. «Για να θυμάται την πρώτη του νίκη, τη νίκη της ζωής», επεσήμανε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

vebgrrtkip5fd0b9996abb4

Μια ακόμα νίκη

Ο διευθυντής πρόσθεσε ακόμη: «Mια ακόμα μικρή νίκη του ΕΣΥ. Να μην φοβάται κανείς όσο το ΕΣΥ μας έχει νοσηλευτές και γιατρούς με τέτοια επιστημονική επάρκεια και πραγματική αγάπη για τη δουλειά τους. Στη μουντάδα των καιρών μας ας είναι αυτή η μικρή νίκη ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δώρο για όλους μας».

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο κ. Ηλιάδης, οι γονείς και μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία με τον μικρό.

49328830f4ae457481465bf0966b9ea4 1

Υπενθυμίζεται ότι ο 8χρονος είχε συγκινήσει όταν, όπως έκαναν γνωστό οι γονείς του, τους ζήτησε να μην ανοίξουν το χριστουγεννιάτικο δώρο του τα αδέλφια του χωρίς εκείνον στο σπίτι.

Σημειώνεται τέλος, πως η περίπτωση του μικρού αποτελεί ένα από τα ελάχιστα αντίστοιχα περιστατικά που έχουν αντιμετωπίσει οι γιατροί στη χώρα μας και το πρώτο που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ