Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Βελτιώνεται η κατάσταση του 8χρονου με τη νόσο Καβασάκι – «Ζήτησε το τάμπλετ του για να μιλήσει με τους φίλους του»

Τα επόμενα 24ωρα θα πάρει εξιτήριο από τη ΜΕΘ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βελτιώνεται η κατάσταση του 8χρονου αγοριού που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίο αφού παρουσίασε επιπλοκές λόγω κορονοϊού εμφανίζοντας σύνδρομο τύπου Καβασάκι.

Το παιδί παρουσίασε σοβαρή καρδιολογική ανεπάρκεια λόγω επιπλοκών του κορονοϊού και του χορηγούνται καρδιολογικά φάρμακα, αλλά έχει ήδη αποσυνδεθεί από το μηχάνημα μη επεμβατικού αερισμού C-PAP. Πρόκειται για ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο, που εμφανίζεται σε παιδιά, που έχουν νοσήσει ή μολυνθεί από κορονοϊό.

«Σήμερα δεν λέει πονάω αλλά μας είπε πεινάω» λένε οι γονείς του μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας προσθέτοντας: «Ζήτησε το τάμπλετ του για να συνομιλήσει με τους φίλους του».

«Το παιδί είναι πολύ καλύτερα στην υγεία του. Είναι σίγουρο τώρα πια, ότι μπορεί και πριν από τα Χριστούγεννα να επιστρέψει στο σπίτι του, για να ανοίξει μόνος του τα Χριστουγεννιάτικα δώρα του», σημειώνουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι δικοί του νιώθουν μεγάλη ευλογία καθώς όπως λένε «είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα, που κάποιος επιβιώνει από μια τόσο σοβαρή επιπλοκή κορονοϊού».

Τα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με το Open, το παιδί θα πάρει εξιτήριο από τη ΜΕΘ του Παίδων του νοσοκομείου του Ρίο και θα μεταφερθεί στην παιδιατρική κλινική για παρακολούθηση πριν επιστρέψει στο σπίτι του.

Σημειώνεται ότι το μεταφλεγμονώδες σύνδρομο που εμφάνισε ο 8χρονος είναι εξαιρετικά σπάνια, καθώς 134 περιστατικά έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ