Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Κορονοϊός: «Σε λάθος εργαστηρίου οφείλονται τα 102 κρούσματα στο Κιλκίς» – Τι λέει ο αντιπεριφερειάρχης

«Ασύλληπτο λάθος»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε λάθος ιδιωτικού εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη οφείλεται η ανακοίνωση για 102 κρούσματα τη Δευτέρα (07/12) στο Κιλκίς, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη. Κάτι που προκάλεσε αναστάτωση και στη συγκεκριμένη περιοχή. 

Η εκ παραδρομής ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στον νομό, είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση πανικού. Αργότερα αναφέρθηκε, ωστόσο, ότι το ιδιωτικό εργαστήριο καθυστέρησε και παρέδωσε ετεροχρονισμένα και αθροιστικά τα αποτελέσματα των τεστ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη του Κιλκίς, ιδιωτικό εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη «καθυστέρησε να κοινοποιήσει στον ΕΟΔΥ αποτελέσματα ελέγχων που διεξήγαγε από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι και χθες (7 Δεκεμβρίου) και το έπραξε αθροιστικά, με αποτέλεσμα, οι έλεγχοι των ημερών αυτών να δώσουν 94 από τα 102 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου».

«Ασύλληπτο λάθος»

«Η ανακοίνωση για εκτόξευση του ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων σε 102 στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η οποία- όπως απεδείχθη- οφείλεται σε ασύλληπτο λάθος ιδιωτικού εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη, κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε μία περίοδο κρίσιμη για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που αφορούν στην προστασία και την περαιτέρω θωράκιση της δημόσιας υγείας από τον αόρατο «εχθρό», την COVID-19», τόνισε ο κ. Βεργίδης και χαρακτήρισε «αδιανόητο και απαράδεκτο την περίοδο που διανύουμε να προκαλείται αναστάτωση στην τοπική κοινωνία από παραλείψεις, λάθη ή και αμέλεια υπευθύνων, οι οποίοι καλούνται να επιτελούν –πρωτίστως- με υπευθυνότητα, έργο υψίστης κοινωνικής σημασίας».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς «πρόκειται για περιστατικό το οποίο καθιστά, τουλάχιστον, επιτακτική την ανάγκη διενέργειας έρευνας προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία των αρμόδιων φορέων και η εμπιστοσύνη των πολιτών».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ