Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Με εντολή ΕΛΑΣ κλειστοί συνολικά 31 σταθμοί σε Μετρό και Ηλεκτρικό

Το κέντρο της Αθήνας θυμίζει... νεκρή πόλη με χιλιάδες αστυνομικούς - Πού δεν κάνει στάση και το τραμ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκλεισαν και άλλοι σταθμοί (συνολικά 31) του Μετρό και του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ), ύστερα από απόφαση της ΕΛΑΣ, ενώ στο κέντρο της Αθήνας γίνονται δεκάδες προσαγωγές, στο πλαίσιο των μέτρων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Κλειστοί και σταθμοί του τραμ… Εγκλωβίστηκαν πολλοί επιβάτες, ευτυχώς που η κίνηση λόγω του lockdown είναι περιορισμένη.

Συνολικά, 31 σταθμοί μετρό στις γραμμές 1, 2 και 3 και στάσεις του τραμ παραμένουν κλειστοί χωρίς να επιτρέπεται η επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών σε μια ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων που δημιουργεί έναν πρωτοφανή αποκλεισμό μίας αρκετά διευρυμένης περιοχής που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του κέντρου της Αθήνας, αφού εκτείνεται από το Αιγάλεω και τον Ελαιώνα μέχρι την Πανόρμου, τη Δάφνη και την Καλλιθέα.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή (06/12) ακολούθησε καταιγισμός ενημερώσεων από την εταιρία για αποκλεισμό όλο και περισσότερων σταθμών με εντολή της Αστυνομίας και συγκεκριμένα:

  • Στις 11 το πρωί έκλεισαν και οι σταθμοί του μετρό «Αττική», «Ευαγγελισμός» και «Μ. Μουσικής».
  • Με νέα εντολή της Αστυνομίας μία ώρα μετά έκλεισαν και οι σταθμοί Μεταξουργείο, Αμπελόκηποι, Πανόρμου, Συγγρού – Φιξ, Νέος Κόσμος, Δάφνη, Αιγάλεω, Ελαιώνας και Κεραμεικός. Επίσης με την ίδια εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν στον ΗΣΑΠ και οι σταθμοί Κάτω Πατήσια, Αγ. Νικόλαος, Θησείο, Πετράλωνα και Καλλιθέα της γραμμής.
  • Λίγα λεπτά αργότερα με άλλη εντολή της Αστυνομίας διεκόπησαν και τα δρομολόγια του Τραμ από τη στάση Αιγαίο στη Νέα Σμύρνη έως το Σύνταγμα. Η κίνηση του Τραμ γίνεται από τη Βούλα έως τη στάση Αιγαίο, ενώ δεν επιτρέπεται η επιβίβαση και η αποβίβαση σε επτά στάσεις και συγκεκριμένα: Σύνταγμα, Ζάππειο, Βουλιαγμένης, Φιξ, Κασομούλη, Νέος Κόσμος και Μπακνανά.

Η ΣΤΑΣΥ είχε ήδη ενημερώσει από το Σάββατο (05/12) ότι με εντολή της Αστυνομίας θα έκλειναν από τις 08:00 το πρωί της Κυριακής (06/12) οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι», «Βικτώρια» και «Σεπόλια» στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό και του ΗΣΑΠ.

Τα μέτρα είναι πρωτόγνωρα με το κέντρο να θυμίζει… νεκρή πόλη με χιλιάδες αστυνομικούς. Η Αθήνα θυμίζει «φρούριο» θυμίζει την Κυριακή (06/12), στο πλαίσιο των πολύ αυστηρών μέτρων της ΕΛΑΣ για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να φοβούνται καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικούς στόχους και ήδη η αστυνομία έβαλε σε εφαρμογή μέρος του σχεδίου της με προσαγωγές όσων προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον τόπο δολοφονίας στα Εξάρχεια. Εκεί, όπου όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα

Παρά το γεγονός ότι είναι Κυριακή (06/12) και η κίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες είναι αρκετά περιορισμένη εξαιτίας και του lockdown, δεν ήταν λίγοι οι επιβάτες που «εγκλωβίστηκαν» εντός και εκτός συρμών, καθώς αναγκάστηκαν να κατέβουν σε στάσεις πολύ μακρύτερα από τον προορισμό τους ή δεν μπορούσαν να επιβιβαστούν λόγω των κλειστών σταθμών. Πολλοί επιβάτες του μετρό κατευθύνθηκαν προς το τραμ για να αντιληφθούν λίγη ώρα μετά ότι και εκεί είχαν βγει εκτός λειτουργίας οι στάσεις.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η Αστυνομία κλείνει προληπτικά και ενώ δεν πραγματοποιούνται πορείες και δε γίνονται επεισόδια έναν τόσο μεγάλο αριθμό σταθμών και μάλιστα χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση των επιβατών, οι οποίοι βρίσκονταν ήδη στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς «για λόγους δημόσιας ασφάλειας». Η προηγούμενη ήταν την ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου όταν είχαν κλείσει για πολλές ώρες συνολικά 12 σταθμοί του μετρό, αριθμός ο οποίος τώρα έχει ήδη υπερδιπλασιαστεί.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ