Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Ακροδεξιοί στη Λάρισα βανδάλισαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και τη Συναγωγή

«Καμιά ανοχή στον φανατισμό, στη μισαλλοδοξία και στον αντισημιτισμό»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια αποτρόπαια πράξη αντισημιτισμού συνέβη την Πέμπτη 3/12 στη Λάρισα, με τον βανδαλισμό των εβραϊκών μνημείων που αποδίδεται σε ακροδεξιά στοιχεία.

«Θρησκευτικό φανατισμό και μισαλλοδοξία αποπνέει ο νέος βανδαλισμός ιερών εβραϊκών χώρων στη Λάρισα».

Αυτό, τόνισε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) σε ανακοίνωσή του για την πράξη προσβολής του Μνημείου Ολοκαυτώματος και της Συναγωγής στη θεσσαλική πόλη.

μεσα

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Χρησιμοποιώντας θρησκευτικά σύμβολα, οι ιερόσυλοι αποτύπωσαν το αντιεβραϊκό τους μίσος στην εξωτερική πρόσοψη της Συναγωγής Λάρισας, καθώς και στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, εκφράζοντας την απαξίωση τους για την ιερότητα των χώρων και καταπατώντας τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ΚΙΣΕ ζήτησε από τις αρμόδιες Αρχές τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, καθώς και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

«Υπενθυμίζουμε τη δήλωση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαραγαρίτη Σχοινά, μόλις προ δύο ημερών: «Η Ευρώπη στέκεται σταθερά ενάντια σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Η εβραϊκή ζωή είναι και πάντα θα είναι τμήμα των Ευρωπαϊκών κοινωνιών, καθώς και του τρόπου ζωής μας», επεσήμανε το ΚΙΣΕ και πρόσθεσε: «Καμιά ανοχή στο φανατισμό, στη μισαλλοδοξία και στον αντισημιτισμό».

Φωτογραφίες: kis.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ