Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών στη Δυτική Αττική: Η «αλανιάρα» και ο «συμπέθερος» στα χέρια της ΕΛΑΣ (video)

Ολονύχτια επιχείρηση της Αστυνομίας - Ακόμα και σε ταμπλό αυτοκινήτων έκρυβαν τα το εμπόρευμα του θανάτου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολύ περίεργα κωδικά ονόματα είχαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διέθεταν ναρκωτικά για όλα τα γούστα στα Άνω Λιόσια και στο Ζεφύρι και έπεσαν στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών. «Αλανιάρα», «καζάνας», «συμπέθερος», «στροφέας» και «πατούρας». Αυτά είναι μερικά από τα κωδικά ονόματα τα οποία χρησιμοποιούσαν… Πώς προδόθηκαν.

Όπως έγινε γνωστό, με τον φόβο μη γίνουν αντιληπτοί – καθώς αρκετοί από αυτούς είναι σεσημασμένοι – χρησιμοποιούσαν τα συγκεκριμένα συνθηματικά στις μεταξύ τους συνομιλίες καθώς δεν ήθελαν να πέσουν στον υπερ – κοριό της ΕΛΑΣ.

Έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί η αναφορά των ονομάτων τους, κάθε λάθος θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τη δράση της συμμορίας, όπως και έγινε. Ακόμα και σε περίπτωση, λοιπόν, που οι Αρχές έβρισκαν τα ίχνη τους, για την κοκαΐνη, την ηρωίνη και το λοιπό «εμπόρευμα» του θανάτου θα μιλούσαν στα τηλέφωνα… η «αλανιάρα και ο συμπέθερος».

Οι «αλχημιστές» κάτω από τον αρχηγό

Ο αρχηγός έβρισκε και διάλεγε τα ναρκωτικά και καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας. Όλα έπρεπε να γίνονται με προσοχή και με στόχο το μέγιστο κέρδος για να συντηρείται και ο πολυτελής τρόπος ζωής που είχαν αναπτύξει.

Δύο άλλα μέλη της συμμορίας, σε στενή συνεργασία με τον αρχηγό, νόθευαν την ηρωίνη και τα υπόλοιπα ναρκωτικά, ενώ είχαν και αυτοί ρόλο καθοδηγητή. Τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας έπαιζαν το δικό τους ρόλο στην μεταφορά, στην αποθήκευση και στην διακίνηση των ναρκωτικών.

ναρκωτικά συλλήψεις Δυτική Αττική Άνω Λιόσια Ζεφύρι astynomia 1

Οι «καβάτζες»

Ακόμα και σε ταμπλό αυτοκινήτων έκρυβαν τα το εμπόρευμα του θανάτου, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους για τις καβάτζες στις οποίες έκρυβαν τις ποσότητες των ναρκωτικών που στη συνέχεια θα διακινούσαν στα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι. Δέκα από τα μέλη της συγκεκριμένης σπείρας συνελήφθησαν στην μεγάλης κλίμακας επιχείρηση της αστυνομίας.

ναρκωτικά συλλήψεις Δυτική Αττική Άνω Λιόσια Ζεφύρι astynomia 2

Η ολονύχτια επιχείρηση της αστυνομίας

Πάνοπλοι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, των ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ επιχειρούσαν από το μεσημέρι της 1ης Δεκεμβρίου μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 263 γραμμ. ηρωίνης, 4,8 γραμμ. κοκαΐνης, 8 γραμμ. κάνναβης και 27 φαρμακευτικά δισκία,
  • πιστόλι με 2 γεμιστήρες και 62 φυσίγγια,
  • 5 οχήματα,
  • 19.625 ευρώ,
  • 12 κινητά τηλέφωνα,
  • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και
  • πλήθος καταγραφικών μηχανημάτων και καμερών.

ναρκωτικά συλλήψεις Δυτική Αττική Άνω Λιόσια Ζεφύρι astynomia 3

ναρκωτικά συλλήψεις Δυτική Αττική Άνω Λιόσια Ζεφύρι astynomia 4

ναρκωτικά συλλήψεις Δυτική Αττική Άνω Λιόσια Ζεφύρι astynomia 5

ναρκωτικά συλλήψεις Δυτική Αττική Άνω Λιόσια Ζεφύρι astynomia 6

(πληροφορίες από ethnos.gr,astynomia.gr)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ