Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός: Κεκλεισμένων των θυρών και ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας

Συνάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον δήμαρχο της πόλης, ενόψει του εορτασμού της πολιούχου στις 4 Δεκεμβρίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όπως έγινε και στον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα, ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας, την Πέμπτη (04/12) – παραμονή – και την Παρασκευή (04/12) – ανήμερα – θα πραγματοποιηθεί με αυστηρά μέτρα λόγω του κορονοϊού και κεκλεισμένων των θυρών στον ιερό ναό. Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο δήμο κάθε χρόνο γίνεται μεγάλο πανηγύρι, ενώ συρρέουν χιλιάδες προσκυνητές.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Λάμπρο Μίχο την Τρίτη (01/12), ενόψει του εορτασμού της πολιούχου της πόλης Αγίας Βαρβάρας, στις 4 Δεκεμβρίου. Και στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η συστράτευση στον αγώνα περιορισμού της πανδημίας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάλεσε τον Δήμαρχο να ζητήσει από τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, ώστε να μπορέσουμε του χρόνου να γιορτάσουμε όλοι μαζί, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Μίχος παρέδωσε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη μια χειρόγραφη επιστολή του Μητροπολίτη Φαναρίου κ.κ. Αγαθάγγελου, στην οποία αναφέρεται πως οι Ιερές Ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών και καλεί τους πιστούς να εορτάσουν στις οικίες τους και να μην προσέρχονται στον Ιερό Ναό.

Αγία Βαρβάρα Αττική επιστολή Χρυσοχοΐδης επιστολή Μητροπολίτη Φαναρίου Αγαθαγγέλου

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ