Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες σχετικά με την καταγραφή κρουσμάτων του ΕΟΔΥ

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί αν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τα δημοσιεύματα για «παράλληλο σύστημα» καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων και άναψε «φωτιές» στην κυβέρνηση, παρήγγειλε τη Δευτέρα (30/11) η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί αν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Νίκος Ορνεράκης, ο οποίος αφού μελετήσει τα δημοσιεύματα, θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών.

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ήδη από την Κυριακή (29/11) ο ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία. «Σε γνώση του Μαξίμου το παράλληλο σύστημα του ΕΟΔΥ», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Υπάρχει μόνο ένα σύστημα καταγραφής ασθενών covid», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τη Δευτέρα (30/11), ενώ ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαδραλιάς… ξέσπασε, αναφέροντας: «Προφανής η πολιτική στόχευση».

Την Κυριακή (29/11) ο ΕΟΔΥ χαρακτήρισε «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Βήμα» και «Δημοκρατία» την Κυριακή (20/11), ενώ για fake news έκαναν λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Για το θέμα ο Στέλιος Πέτσας μίλησε και τη Δευτέρα (30/11) στον ραδιοφωνικό σταθμό «MAX FM» στην Πάτρα και τόνισε: «Η σύγχυση υπονομεύει την κοινή προσπάθεια. Είμαστε κατηγορηματικοί σε αυτό. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αξιοπιστίας των στοιχείων. Ανακοινώσεις και απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα, θα υπάρξουν λεπτομερείς σήμερα το απόγευμα από τον κ. Αρκουμανέα, τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ, στην καθιερωμένη ενημέρωση στις 6 το απόγευμα. Τα στοιχεία από κάθε μεμονωμένο νοσοκομείο, από κάθε κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, από κάθε πύλη εισόδου στη χώρα συλλέγονται στο μητρώο του ΕΟΔΥ, που κάθε μέρα κάνει σχετική ανακοίνωση. Είναι απόλυτα ελεγμένο και μας έχει οδηγήσει με ασφάλεια μέχρι εδώ. Δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση γιατί η σύγχυση υπονομεύει την κοινή προσπάθεια».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ