Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Lockdown: Τέλος της εβδομάδας «κληρώνει» για το άνοιγμα των σχολείων

Η υφυπουργός υποστήριξε ότι η τηλεκπαίδευση λειτουργεί, τα προβλήματα έχουν εξομαλυνθεί, ωστόσο η εκπαίδευση δια ζώσης είναι αναντικατάστατη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα παρθούν οι αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία, όπως έκανε γνωστό σήμερα η Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας «εισερχόμαστε σε μια εβδομάδα που τα δεδομένα αναλύονται καθημερινά ώστε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί να είναι για το καλό των παιδιών. Αν και τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλειά τους. Στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων», ανέφερε αρχικά η κυρία Ζαχαράκη και κληθείσα να σχολιάσει σενάρια που ακούγονται περί σύμπτυξης των διακοπών των Χριστουγέννων, τόνισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση.

Η υφυπουργός υποστήριξε, τέλος, ότι η τηλεκπαίδευση λειτουργεί, τα προβλήματα έχουν εξομαλυνθεί, ωστόσο η εκπαίδευση δια ζώσης είναι αναντικατάστατη.

Την ίδια ώρα, πάντως, οι ειδικοί εμφανίζονται διστακτικοί σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων. Ενδεικτικές είναι οι σημερινές δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη επίσης στον ΣΚΑΪ, όπου υποστήριξε ότι τα σχολεία θα πρέπει να λειτουργήσουν από τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, εκφράζει αυτή την άποψη γιατί εκτιμά πως το άνοιγμα πιο νωρίς θα ισοδυναμεί με μεγαλύτερη κυκλοφορία γονέων και παππούδων που θα πηγαίνουν τα παιδιά και θα τα παραλαμβάνουν από τα σχολικά ιδρύματα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ