Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Παγώνη για κορονοϊό: Καμία περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη – Σχολεία από τον Ιανουάριο (video)

«Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά, σίγουρα 10 μέρες», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ για την άρση του lockdown

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανοίξουμε στις 7 Δεκέμβρη», δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, εξηγώντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων με κορονοϊό παραμένει υψηλός και σίγουρα ένα ποσοστό τους πρόκειται να διασωληνωθεί.

Όπως είπε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, «έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά, σίγουρα 10 μέρες. Το ασφαλές θα είναι να φτάσουμε γύρω στα 500 κρούσματα και οι διασωληνωμένοι να πέσουν σε διψήφιο αριθμό».

Η κυρία Παγώνη εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο, μετά τις γιορτές, σημειώνοντας ότι οι ημέρες είναι πολύ λίγες. Όπως είπε, το πρόβλημα εστιάζεται σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που θα κυκλοφορήσουν για να πάνε και να γυρίσουν τα παιδιά από το σχολείο και αυτό πρέπει να αποφευχθεί.

Τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ημερών και όχι της Κυριακής όπου τα τεστ που έγιναν ήταν λιγότερα, υπάρχει μια μείωση μικρή και σταδιακή που πρέπει οι επιστήμονες να παρακολουθήσουν όλη την επόμενη εβδομάδα.

Κλείνοντας, τόνισε ότι και μετά το άνοιγμα της αγοράς χρειάζεται προσοχή, γιατί μπορεί να δούμε τις επιπτώσεις το 15νθήμερο που θα ακολουθήσει.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ