Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Κορονοϊός: Συνθήκες «πολέμου» στη Δράμα – Στην ίδια κλινική ασθενείς με κορονοϊό και χωρίς

Πέθανε ένας από τους τρεις ασθενείς που μεταφέρθηκαν με C130 από την πόλη της Μακεδονίας στην Αθήνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάτι παραπάνω από ασφυκτική είναι η πίεση και η κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας λόγω του κορονοϊού και οι συνθήκες θυμίζουν «πόλεμο»… Στην ίδια κλινική βρίσκονται, μάλιστα, ασθενείς με κορονοϊό και χωρίς Covid-19, όπως αναφέρει το «ethnos.gr». Την ίδια ώρα, πέθανε ένας από τους τρεις ασθενείς που μεταφέρθηκαν με C130 από την Δράμα στην Αθήνα…

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ασθενείς με κορονοϊό μεταφέρονται από τους ίδιους διαδρόμους και τα ίδια ασανσέρ με τους υπόλοιπους, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο ζήτημα περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Ακόμα και κάποιοι από αυτούς που καταλήγουν, περνούν, μάλιστα, μέσα από διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου. Αυτά τόνισε στο «ethnos.gr» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Δράμας, Γιάννης Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη κατάσταση και η μεγάλη διασπορά που παρατηρείται εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος, έχει ως αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να νοσεί ένας στους επτά εργαζόμενους, 105 από τους περίπου 734…

«Ότι υπάρχει τεράστια διασπορά εντός του νοσοκομείου μας από αυτήν την κατάσταση είναι κάτι που το φωνάζουμε εδώ και αρκετές μέρες. Όλα τα κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχουν γεμίσει και αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε και άλλους χώρους, σε όλους τους ορόφους του νοσοκομείου, για ασθενείς με κορονοϊό με βαριά συμπτώματα. Για παράδειγμα, στη Χειρουργική Κλινική, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με άλλα νοσήματα, αναγκαστήκαμε να αναπτύξουμε και θαλάμους για ασθενείς με κορονοϊό.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή, αφού πάνω από το 50% των κλινών του νοσοκομείου μας χρησιμοποιούνται για ασθενείς με κορονοϊό. Αυτό, όμως, έχει ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται από όλους οι ίδιοι διάδρομοι και τα ίδια ασανσέρ κι έτσι να γίνεται τεράστια διασπορά. Αυτή τη στιγμή νοσούν 105 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο. Για το θέμα της διασποράς ήρθε σήμερα κλιμάκιο από το ΑΧΕΠΑ στο νοσοκομείο μας, ώστε να μας συμβουλεύσουν για το τι πρέπει να κάνουμε», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Σε ό,τι αφορά τους τρεις διασωληνωμένους, για τους οποίους από το πρωί της Παρασκευής διεξήχθη μία τιτάνια προσπάθεια, προκειμένου να αναζητηθεί κρεβάτι σε άλλο νοσοκομείο και να διακομισθούν, βρέθηκε λύση για τους δύο. Άδειασαν δύο κρεβάτια στη ΜΕΘ, αφού ένας ασθενής αποσωληνώθηκε και ένας άλλος κατέληξε, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν σε αυτά. Αυτήν τη στιγμή αναζητείται λύση και για τον τρίτο ασθενή.

Πέθανε ένας από τους τρεις ασθενείς που μεταφέρθηκαν με C130 από την Δράμα στην Αθήνα

Εν τω μεταξύ, τραγικά ήταν τα νέα, όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του ενός από τους τρεις ασθενείς που μεταφέρθηκαν από το νοσοκομείο Δράμας στην Αθήνα με C130. Δυστυχώς, ο 75χρονος ασθενής, που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αττικόν», δεν τα κατάφερε και κατέληξε το πρωί της Παρασκευής (27/11).

Υπενθυμίζεται ότι για τη μεταφορά των ασθενών αυτών είχε στηθεί ολόκληρη αερογέφυρα το πρωί της Πέμπτης (26/11), προκειμένου να φτάσουν με ασφάλεια στην πρωτεύουσα και να εισαχθούν σε ΜΕΘ, καθώς, όπως αναφέρθηκε, το νοσοκομείο Δράμας περνάει δύσκολες ώρες εδώ και ώρες, λόγω των δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού.

Σημειώνεται πως οι άλλοι δυο ασθενείς έχουν μεταφερθεί ο ένας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και ο άλλος στον «Ευαγγελισμό». Και οι δυο έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ.

Όλοι μιλούν για τραγικές καταστάσεις

«Τραγική και εκτός ελέγχου η κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πήγε στην περιοχή.

Για την τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας μίλησε η νεφρολόγος και πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της πόλης της Μακεδονίας, Νίτσα Κιόρτεβε. «Ένας στους τέσσερις στην πόλη έχει κορονοϊό», υπογράμμισε ο ο πρόεδρος των εργαζομένων Ιωάννης Παπαδόπουλος.

(πληροφορίες και από ethnos.gr)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ