Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Κορονοϊός: Ανάσα στο «Αχιλλοπούλειο» με πολλά εξιτήρια – Ουρές στο Πανθεσσαλικό για rapid test

Προειδοποίηση Μπέου ότι θα κλείσει την παραλία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μικρά μεν, αλλά αισιόδοξα, είναι τα μηνύματα που έρχονται από το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία τα τελευταία 24ωρα διαφαίνεται έστω και μία μικρή κάμψη, αφού υπάρχει μείωση στις εισαγωγές ατόμων, που ασθενούν από covid-19 και παράλληλα τα εξιτήρια ασθενών από τον ιό αυξάνουν.

Αυτό αποτελεί πραγματική ανάσα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, βλέποντας πως υπάρχει μία σταθεροποίηση της κατάστασης στο μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σήμερα, Παρασκευή σε όλες τις κλινικές για τον covid-19 νοσηλεύονται 86 ασθενείς, επιπλέον οκτώ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κλίνες ΜΕΘ/covid και τρεις σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, που σημαίνει ότι υπάρχουν και τέσσερις κενές κλίνες σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες έγιναν 10 εισαγωγές ασθενών με covid-19 στο «Αχιλλοπούλειο», αλλά το θετικό είναι ότι τα εξιτήρια ασθενών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο και τελικά ανέρρωσαν ήταν 13, στοιχείο που δίδει για ακόμη μία ημέρα αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΟΥΡΑ

Παράλληλα, από το πρωί διενεργούνται για άλλη μία φορά Drive through rapid tests σε εκατοντάδες πολίτες του Βόλου, που επιθυμούν να υποβληθούν προληπτικά στην εξέταση με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Από το πρωί έχουν σχηματισθεί μεγάλες ουρές αυτοκινήτων έξω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, ώστε οι οδηγοί και οι επιβάτες να υποβληθούν στο τεστ. Τα rapid test για τον covid-19 διεξάγονται δωρεάν και απευθύνονται σε όλους τους πολίτες.

TEST ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ1

Σήμερα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιείται δειγματοληψία για τον κορονοϊό και στην περιοχή του Αλμυρού.

TEST ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος προειδοποίησε ότι «αν από τα νέα τεστ καταδειχθεί και πάλι υψηλό ποσοστό διασποράς του κορονοϊού δεν θα διστάσει να ζητήσει με δική του πρωτοβουλία το κλείσιμο της μεγάλης παραλίας του Βόλου», όπου παρατηρείται συνωστισμός κόσμου και κυρίως νεολαίας στο παραλιακό πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: magnesianews.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ