Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Ασφυξία στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Γκρεμίζουν τοίχο για να χτίσουν ΜΕΘ – Διαψεύδει η διοίκηση (video)

Ας είναι καλά οι γιατροί που στο τέλος θα γίνουν και οικοδόμοι για να σώσουν ζωές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όπως πολλά νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, έτσι και αυτό της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση, καθώς «φιλοξενεί» 93 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 71 στις Μονάδες Covid-19, 18 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τέσσερις στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

Ακριβώς επειδή το νοσοκομείο πιέζεται, η διοίκηση σε συνεννόηση με τους γιατρούς αποφάσισε να προχωρήσει σε γκρέμισμα τοίχων προκειμένου να δημιουργηθεί ακόμη μία πτέρυγα ΜΕΘ με οκτώ κλίνες για να εξυπηρετηθούν κι άλλοι ασθενείς.

Σύμφωνα με όσα λέει ο Θεοδόσης Μπιρμπίλης, Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου και μεταδίδει το inkomotini.news «ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!. Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ οκτώ κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με covid-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου, και καρκίνοι».

Τι απαντά η διοίκηση

Διαψεύδει η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης τα περί γκρεμίσματος τοίχου, επισημαίνοντας ότι «ουδέποτε έλαβε χώρα περιστατικό γκρεμίσματος τοίχου στο Νοσοκομείο μας».

Εξηγεί ότι «πριν ένα μήνα και προκειμένου να αναπτυχθούν 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID, τοποθετήθηκε γυψοσανίδα προκειμένου να διαχωρίσουμε έναν ενιαίο χώρο για λόγους ασφαλείας». Σημειώνει πως «οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν και είναι πλήρως λειτουργικές» και προσθέτει: «Στο πλαίσιο ετοιμότητας και περαιτέρω σχεδιασμού για την ανάπτυξη επιπλέον 6 κλινών ΜΕΘ-COVID, δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα επί της ήδη υπάρχουσας γυψοσανίδας, προκειμένου να επανενωθεί ο χώρος».

Στην ανακοίνωση της η διοίκηση καταλήγει πως «όλες οι ενέργειες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών».

Όλες οι ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι καλυμμένες – Εκτάκτως στο νοσοκομείο Δράμας κλιμάκιο γιατρών του ΕΟΔΥ

Για την κατάσταση στο νοσοκομείο Δράμας μίλησε νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Δράμας Γιάννης Παπαδόπουλος.

Σημείωσε ότι στο νοσοκομείο Δράμας έχουν αναπτυχθεί τρεις κλινικές covid και νοσηλεύονται 136 ασθενείς, ενώ όλες οι ΜΕΘ είναι καλυμμένες, όπως και σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.

Όπως είπε, ένας στους τέσσερις είναι θετικός στον κορονοϊό, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο που δέχεται η Δράμα είναι ιδιαίτερα αυξημένο και παρόλο που έγιναν κάποιες προσλήψεις, οι ανάγκες, οι οποίες είναι διαχρονικές, δεν έχουν καλυφθεί.

Λόγω της κατάστασης στη Δράμα έχει αποσταλεί ομάδα ιατρών από τη Θεσσαλονίκη.

Επικεφαλής της ομάδας που θα βρεθεί για να βοηθήσει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Δράμας είναι ο διευθυντής της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του «ΑΧΕΠΑ», Παναγιώτης Κολλάρας.

Εκεί τα κρούσματα είναι συνεχώς αυξανόμενα, ενώ την κατάσταση δυσκολεύουν τα αυξημένα κρούσματα στο προσωπικό, με τους εναπομείναντες γιατρούς να μην μπορούν να καλύψουν το σύνολο των ασθενών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ