Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Πρόεδρος εργαζομένων Νοσοκομείου Δράμας: Ένας στους τέσσερις στην πόλη έχει κορονοϊό (video)

Ακραία δύσκολη η κατάσταση στην πόλη της Δράμας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκλονιστικά είναι για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Δράμας αλλά πολύ περισσότερο συνολικά στην πόλη, όσα είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων του, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, ο ένας στους τέσσερις κατοίκους της Δράμας σήμερα έχει κορονοϊό με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και βέβαια να χρειάζεται να αποσυμφορηθεί, όπως είδαμε και την Πέμπτη  (26/11) να συμβαίνει με την αεροδιακομιδή τριών ασθενών στην Αθήνα με αεροσκάφος τύπου C-130 (ξεκίνησαν το πρωί της ίδιας ημέρας).

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν ελαττώνονται οι νοσηλείες στο νοσοκομείο. Με το που δίνεται εξιτήριο τα κρεβάτια ξαναγεμίζουν. Από τις 240 κλίνες που έχει το νοσοκομείο, έχουμε μετατρέψει τις 140 σε κλίνες Covid και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 136 ασθενείς. Όσον αφορά στις ΜΕΘ, από τα έξι κρεβάτια που είχαμε, τα αυξήσαμε στα 12 και αυτή την στιγμή είναι και τα 12 κατειλημμένα. Καθημερινά γίνονται εισαγωγές. Στο χειρουργείο μέσα έχουμε αναπτύξει τρία κρεβάτια μονάδας αυξημένης φροντίδας (μεταβατικό στάδιο πριν τη ΜΕΘ)».

Όπως συμπλήρωσε ο κύριος Παπαδόπουλος, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χρειαστεί και σήμερα μεταφορά τουλάχιστον δύο ασθενών σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου.

«Αναζητούμε μονάδες εντατικής θεραπείας όπου υπάρχει κρεβάτι θα μεταβούν και οι συγκεκριμένοι ασθενείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο προσωπικό του νοσοκομείου εξήγησε πως έγιναν γύρω στις 43 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, αλλά αυτή την στιγμή 80 νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό και 25 γιατροί, νοσούν από κορονοϊό, με απλά λόγια, 105 άτομα έχουν τεθεί εκτός μάχης.

«Από τους 11 γιατρούς της παθολογικής κλινικής που πρέπει να έχει το νοσοκομείο με βάση το οργανόγραμμα υπηρετούν μόνο τέσσερις από τους οποίους οι δύο νοσούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ