Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Εικόνες από την πρώτη αεροδιακομιδή στην Αθήνα από τη βόρεια Ελλάδα – Σε ειδικές κάψουλες

Εικόνες από την άφιξη του ενός ασθενούς στον Ευαγγελισμό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην Αθήνα έφτασαν το απόγευμα της Πέμπτης οι τρεις πρώτοι ασθενείς με κορονοϊό που διακομίστηκαν με αεροσκάφος μέσα σε ειδικές κάψουλες από τη Δράμα, κάνοντας φανερή τη δυσκολία που επικρατεί με την έλλειψη κλινών ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρόκειται για την πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορονοϊό στην Αθήνα από τη βόρεια Ελλάδα, η οποία έγινε με αεροσκάφος C-130 που απογειώθηκε από την Αθήνα με προορισμό τη Δράμα το πρωί.

Το αεροπλάνο που τους μετέφερε απογειώθηκε στις 16:20 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα. Eίχε προηγηθεί η μεταφορά τους με ασθενοφόρα από τη Δράμα στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καβάλας

Πρόκειται για δύο 76χρονους και ένας 75χρονο που νοσούν βαριά. Οι τρεις ασθενείς μεταφέρονται στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία και «Αττικόν».

Δεδομένου ότι και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, κρίθηκε αναγκαίο οι τρεις ασθενείς να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα μέσα σε ειδικές κάψουλες για να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ αθηναϊκού νοσοκομείου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες που δημοσίευσε o ιστότοπος ekabnews.gr:

αεροδιακομιδές3 1 1 αεροδιακομιδές2 1 1 αεροδιακομιδές1 1 1

Φωτογραφίες και από τη Eurokinissi από τη στιγμή που ένας ασθενής από τη Δράμα 75 ετών φτάνει στον Ευαγγελισμό μέσα σε ειδική κάψουλα. Σύμφωνα με το Open, o ασθενής εισήχθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και είναι διασωληνωμένος.

αεροδιακομιδή6 2 αεροδιακομιδή5 8

αεροδιακομιδή7 4

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ