Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

«Δώστε λεφτά για την υγεία, ανατροπή των αντεργατικών μέτρων» – Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις (video)

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει πλήθος εργατικών σωματείων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη (26/11) στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει πλήθος εργατικών σωματείων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανάμεσα τους η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, το ΕΚΑ και η ΠΟΕΔΗΝ.

Με κεντρικό σύνθημα «ανατροπή των αντεργατικών μέτρων» και «δώστε λεφτά για την υγεία» πρωτοβάθμια σωματεία στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία έως την πλατεία Ομονοίας όπου και διαλύθηκαν.

Νωρίτερα, το πρωί εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών, Σωματείων και του ΕΚΑ, πραγματοποίησαν συμβολική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι είχαν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, που όμως δεν πραγματοποιήθηκε.

πορεία απεργία Αθήνα εργατικά σωματεία 7

Επιπλέον συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας από την ΠΟΕΔΗΝ και εργαζόμενους στην Υγεία. Ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων.

πορεία απεργία Αθήνα εργατικά σωματεία 1

Παράλληλα σωματεία, ομοσπονδίες κι ενώσεις στο χώρο του πολιτισμού πραγματοποίησαν μοτοπορεία που ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως και κατέληξε στο υπουργείο Υγείας ζητώντας ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Επίσης, μοτοπορεία πραγματοποίησαν το πρωί, στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού- Τουρισμού.

Παρόμοιες κινητοποιήσεις έγιναν και στη Θεσσαλονίκη.

πορεία απεργία Θεσσαλονίκη εργατικά σωματεία

Υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Εργασίας. Θυμηθείτε πώς κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, με προβλήματα και στα λιμάνια, λόγω της 24ωρη πανελλαδικής απεργίας από πέντε εκ των 13 ναυτεργατικών σωματείων. Κανονικά πραγματοποιούνται οι πτήσεις της «Aegean» και της «Olympic Air», λόγω αναστολής των κινητοποιήσεων.

πορεία απεργία Αθήνα εργατικά σωματεία 2

πορεία απεργία Αθήνα εργατικά σωματεία 3

πορεία απεργία Αθήνα εργατικά σωματεία 4

πορεία απεργία Αθήνα εργατικά σωματεία 5

πορεία απεργία Αθήνα εργατικά σωματεία 6

πορεία απεργία Αθήνα εργατικά σωματεία 8

πορεία απεργία Αθήνα εργατικά σωματεία 9

πορεία απεργία Αθήνα εργατικά σωματεία 10

πορεία απεργία Αθήνα εργατικά σωματεία 11

πορεία απεργία Θεσσαλονίκη εργατικά σωματεία 1

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ