Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Κορονοϊός: «Αναγκαία η παράταση του lockdown – Άκαιρη η συζήτηση για άνοιγμα σχολείων στις 7/12» (video)

Να καθυστερήσει για τουλάχιστον μία εβδομάδα η άρση των μέτρων προτείνει ο κ. Παναγιωτόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για ανάγκη να παραταθεί το lockdown έκανε λόγο ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκη Παναγιωτόπουλος, μιλώντας την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ.

«Φαίνεται τάση σταθεροποίησης του αριθμού των νέων κρουσμάτων, είναι κάτι ιδιαιτέρα σημαντικό… Η αντανάκλαση όμως αυτού σε νοσηλείες, διασωληνώσεις, και πολύ φοβάμαι και σε θανάτους, έχει διαφορά φάσης. Πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή, μην το κομποδένουμε», προέτρεψε ο κ. Παναγιωτόπουλος τονίζοντας ότι δεν πρέπει να βιαστούμε όπως κάναμε το καλοκαίρι.

«Τα αποτελέσματα λόγω της διασποράς καθυστερούν, ήταν μεγαλύτερη η πρόκληση απ’ ό,τι βλέπαμε. Να αποφύγουμε την πρόκληση να τα θεωρήσουμε ‘όλα καλά’ όπως το κάναμε το καλοκαίρι να συζητάμε αυτά που πρέπει να συζητάμε για την επόμενη φάση». 

Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος, πρώτα πρέπει να παγιωθεί η τάση σταθεροποίησης, να δούμε ύφεση, και μετά να κάνουμε σχέδια για άρση μέτρων.

«Νομίζω ότι είναι πρόωρη η συζήτηση για τις 7 Δεκεμβρίου. Θέλω να ελπίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια με δυο εβδομάδες» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας ως άκαιρη ακόμα και τη συζήτηση περί ανοίγματος των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι αλλιώτικα από τα άλλα. Θα το δούμε πόσο θα διαφέρουν», ξεκαθάρισε.

Τα εμβόλια

«Η γνώση για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι μέσω των δελτίων Τύπου πρέπει να δούμε τα δεδομένα για να τα συγκρίνουμε και να τα κρίνουμε στις λεπτομέρειές τους», υποστήριξε ο κ. Παναγιωτόπουλος και συμπλήρωσε:

«Λίγα λίγα θα διοχετεύονται τα εμβόλια δεν θα είναι της ίδιας εταιρείας, δεν θα διαλέγουμε».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ