Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Η 25χρονη κρητικιά μαχήτρια που πήγε στη Θεσσαλονίκη να «πολεμήσει» τον κορονοϊό

Η όμορφη κοπέλα από το Ρέθυμνο είναι αθλήτρια της Άρσης Βαρών και έχει συμμετάσχει μάλιστα και σε δύο τελικές φάσεις Γυναικών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανστρατιά αλληλεγγύης από όλη την Ελλάδα για τη Θεσσαλονίκη σε επίπεδο νοσηλευτριών και η Άρτεμις Νικηφόρου, είναι η μικρότερη από τις 10 γυναίκες, που από την Κρήτη έσπευσαν στη «νύφη» του Θερμαϊκού για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας και το υγειονομικό σύστημα που πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού.

Η 25χρονη από το Ρέθυμνο είναι αθλήτρια της Άρσης Βαρών και έχει συμμετάσχει μάλιστα και σε δύο τελικές φάσεις Γυναικών.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με την αθλήτρια του Αρκάδι Ρεθύμνου και μας ανέφερε πως αποφάσισε να αφήσει τα πλατό και τις μπάρες για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Μια αξιέπαινη κίνηση που «χειροκρότησε» όλη η οικογένεια του αθλήματος των δυνατών.

Άρτεμις Νικηφόρου κορονοϊός νοσηλεύτρια Κρήτη Θεσσαλονίκη εθελοντισμός νοσοκομεία ΑΠΕ ΜΠΕ 2

Από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη στη μάχη κατά του κορονοϊού

«Ήθελα να βοηθήσω το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη με τον ιό αυτές τις μέρες. Αγαπάω το επάγγελμά μου, αγαπάω τον εθελοντισμό και σίγουρα τον συνάνθρωπο. Σ’ αυτή την εποχή νομίζω δεν μπορεί να μείνει κανείς αμέτοχος» δήλωσε αρχικά με νόημα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Άρτεμις Νικηφόρου η οποία δεν έκρυψε τις ανησυχίες και τους φόβους της.

«Δεν μπορώ να κρύψω το ότι φοβήθηκα αρκετά. Σίγουρα όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με μια πανδημία σε ανησυχεί. Αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Πρέπει σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Είτε αυτός είναι ένας νοσηλευόμενος, είτε ιατρός – νοσηλευτής», ανέφερε ακόμα…

Άρτεμις Νικηφόρου κορονοϊός νοσηλεύτρια Κρήτη Θεσσαλονίκη εθελοντισμός νοσοκομεία ΑΠΕ ΜΠΕ 3

Η 25χρονη αθλήτρια από το Ρέθυμνο στις δηλώσεις της αναφέρθηκε στην υποδοχή που έτυχαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο: «Μας υποδέχτηκαν σαν οικογένεια. μας ευχαρίστησαν και μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί, την προσπάθειά μας».
Η Αρτεμις Νικηφόρου αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν μπορεί πλέον να προπονηθεί στην Αρση Βαρών. Κάτι που της λείπει αρκετά: «Μου έχει λείψει αρκετά. Κάνω ασκήσεις σπίτι μου , πάω για τρέξιμο αλλά δεν είναι το ίδιο. Μου λείπουν οι συναθλητές μου, ο θόρυβος της μπάρας, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε, για να κερδίσουμε αυτή την μάχη».

Άρτεμις Νικηφόρου κορονοϊός νοσηλεύτρια Κρήτη Θεσσαλονίκη εθελοντισμός νοσοκομεία ΑΠΕ ΜΠΕ 1

Άρτεμις Νικηφόρου κορονοϊός νοσηλεύτρια Κρήτη Θεσσαλονίκη εθελοντισμός νοσοκομεία ΑΠΕ ΜΠΕ 4

Άρτεμις Νικηφόρου κορονοϊός νοσηλεύτρια Κρήτη Θεσσαλονίκη εθελοντισμός νοσοκομεία ΑΠΕ ΜΠΕ

Άρτεμις Νικηφόρου κορονοϊός νοσηλεύτρια Κρήτη Θεσσαλονίκη εθελοντισμός νοσοκομεία ΑΠΕ ΜΠΕ 5

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ