Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Απίστευτη καταγγελία: Ανήλικη στη Θεσσαλονίκη βγήκε βόλτα και κατέληξε να κρατείται αναίτια και ξεγυμνωμένη για ώρες στο τμήμα

Την υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο και την κράτησαν με το σουτιέν για αρκετή ώρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα ακόμα εξοργιστικό και πρωτοφανές περιστατικό ασυδοσίας της αστυνομίας που επέλεξε να κάνει επίδειξη δύναμης σε μια 17χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κρατώντας την για ώρες – και μάλιστα ξεγυμνωμένη – στο αστυνομικό τμήμα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία στο parallaximag.gr.

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας της 17χρονης όλα ξεκίνησαν όταν το κορίτσι με μία φίλη της την 17η Νοεμβρίου ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία επέλεξαν να πάνε μια βόλτα.

Η περιοχή στην οποία ζούνε στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της ύπαρξης των φοιτητικών εστιών, έμοιαζε προχθές με απόρθητο φρούριο με δεκάδες αστυνομικούς και κλούβες των ΜΑΤ να είναι ακροβολισμένοι τόσο σε στενά όσο και και σε κεντρικούς δρόμους.

Όπως αναφέρει το parallaximag.gr, την 17χρονη την σταμάτησαν αστυνομικοί όχι μία αλλά δυο φορές. Την πρώτη φορά, δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ενώ τη δεύτερη κατέληξε μέσα σε ένα περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού οι αστυνομικοί που προχώρησαν στην προσαγωγή της φορούσαν πολιτικά, δεν έδειξαν ταυτότητες, δεν ενημέρωσαν ούτε τους γονείς ούτε την ίδια για το που την πήγαν, ενώ μετά από δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες της μητέρας με το παιδί της στις οποίες αρνήθηκαν να μιλήσουν της πήραν και το κινητό το οποίο έκλεισαν.

Απόπειρα επικοινωνίας πραγματοποίησε και φίλη – δικηγόρος της οικογένειας η οποία και αυτή έπεσε στο κενό. Από εκείνο το σημείο και μετά αρχίζει η αγωνία της μητέρας η οποία προσπάθησε ανεπιτυχώς να επικοινωνήσει με το αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου.

Προσπαθώντας να βρει πού κατέληξε η κόρη της και όπως η ίδια υποστηρίζει στην parallaxi, σε ένα από τα δεκάδες μπλόκα που είχαν στηθεί στη Θεσσαλονίκη, μαθαίνει από αστυνομικό ότι το παιδί της βρίσκεται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Όταν φτάνει ενημερώνεται από αστυνομικούς ότι δεν μπορεί να μπει στον χώρο και να δει την κόρη της παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ανήλικο. Μάλιστα όπως η ίδια τονίζει η αντιμετώπιση των αστυνομικών στην αγωνιώδη προσπάθεια να μάθει νέα για το παιδί της αντιμετωπίζεται με απαντήσεις στο ενικό, γεμάτες ειρωνεία όπως «σταμάτα να βλέπεις σειρές στο Netflix».

Σε κάποια στιγμή μάλιστα, όπως ή ίδια λέει, της προτείνουν να φύγει από τον χώρο λέγοντας πως η ανήλικη θα επιστρέψει μόνη της. Μετά από νέα παρέμβαση δικηγόρου και πολλές ώρες μετά η ανήλικη επιστρέφει στην μητέρα της.

Ενημερώνει μάλιστα ότι την υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο και την κράτησαν με το σουτιέν για αρκετή ώρα χωρίς ποτέ να της πουν που βρίσκεται και τί έχει κάνει ακόμα και μετά από διαδοχικές ερωτήσεις της 17χρονης.

Πηγή: parallaximag.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ