Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Φυλάκιση με αναστολή στον συλληφθέντα για παράνομη οπλοφορία ανήμερα του Πολυτεχνείου (video)

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας και αποφυλακίστηκε πριν από έναν χρόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε το αυτόφωρο μονομελές Πλημμελειοδικείο τον 40χρονο στο αυτοκίνητο του οποίου, την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, στυλιάρια κι ένα μαχαίρι.

Επιπλέον το δικαστήριο του επέβαλε και 200 ευρώ χρηματική ποινή. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας και αποφυλακίστηκε πριν από έναν χρόνο, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι μετέφερε σε συντρόφους του διάφορα αντικείμενα και σημαίες λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου, επειδή είχε άδεια μετακίνησης και τηρούσε όλα τα μέτρα προστασίας.

Σε ό,τι αφορά το μαχαίρι που βρέθηκε πάνω του, υποστήριξε ότι είναι ένα φαλτσετάκι – κοπίδι που το έχει μαζί του ως εργαλείο, αφού εργάζεται σε εταιρεία επίπλων και συναρμολογεί γραφεία.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου και το δικαστήριο τον καταδίκασε μόνο για την παράνομη οπλοφορία για το μαχαίρι που είχε επάνω του.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ