Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Κορονοϊός: «Βράζουν» Δράμα, Ξάνθη, και Τρίκαλα – Τι δείχνουν τα rapid test

Οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) έγιναν σε πολλές περιοχές της χώρας - Αρνητικά τα αποτελέσματα ελέγχων σε Άνδρο και Ρόδο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν τη Δευτέρα (16/11), δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα τεστ αυτά δείχνουν πως περιοχές όπως η Ξάνθη, η Δράμα και τα Τρίκαλα έχουν δεκάδες κρούσματα και η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Αρνητικά τα αποτελέσματα ελέγχων σε Άνδρο και Ρόδο… 

Την ώρα, που έγινε γνωστό ότι έξι περιφέρειες έχουν τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων, ανακοινώθηκαν 59 θάνατοι σε 24 ώρες, ενώ 400 ασθενείς δίνουν μάχη στις ΜΕΘ.

Αναλυτικά:

Ξάνθη

Πραγματοποιήθηκε δωρεάν δειγματοληπτικός έλεγχος drive through από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Ξάνθη, απέναντι από το Γήπεδο του ΑΟΞ, πλησίον της Γέφυρας του Κοσύνθου. Συνολικά, έγιναν 258 έλεγχοι και βρέθηκαν 30 θετικά (11,6%). Πρόκειται για 15 άνδρες και 15 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 44 έτη.

Δράμα

Οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν drive through δειγματοληπτικό έλεγχο στην Εθν. Οδό Δράμας-Καβάλας. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 167 έλεγχοι και βρέθηκαν 33 κρούσματα (19,7%).

Λάρισα

Drive through δειγματοληπτικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Τυρνάβου. Διενεργήθηκαν 187 έλεγχοι και ανευρέθηκαν 9 κρούσματα (4,8%). Πρόκειται για 3 άνδρες και 6 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη. Είχαν προηγηθεί και στη Σκεπαστή Αγορά.

Άνδρος

Έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργήθηκε στο Μπατσί. Εξετάστηκαν 58 πολίτες, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Ρόδος

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Κρεμαστή Ρόδου, στη Λ. Ηρακλειδών. Διενεργήθηκαν 24 έλεγχοι τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Τρίκαλα

Οι Κινητές Ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας πραγματοποίησαν ελέγχους στα Τρίκαλα, στην οδό Κλειδωνοπούλου στην Παλαιά Ζωαγορά. Συνολικά έγιναν 150 rapid test, 12 εκ των οποίων ήταν θετικά (8%). Πρόκειται για 3 άνδρες και 9 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 52 έτη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ