Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Κάθειρξη 15 χρόνων στην 32χρονη για τον θάνατο του πρώην συντρόφου της στη Νέα Αλικαρνασσό

Το Δικαστήριο της αναγνώρισε «μειωμένο καταλογισμό» κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένοχη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, υπό τις περιστάσεις του μειωμένου καταλογισμού έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου την 32χρονη γυναίκα που κάθισε στο εδώλιο για τη δολοφονία 59χρονου Ηρακλειώτη, πατέρα επτά παιδιών, πριν από περίπου ένα χρόνο στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού.

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος μαχαιρώθηκε θανάσιμα από το χέρι της πρώην συντρόφου του, κοντά στο Κέντρο Αστέγων Αλικαρνασσού.

Στην κατηγορούμενη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 14 ετών και οκτώ μηνών και θα επιστρέψει στη φυλακή καθώς η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Είναι σημαντικό ότι στην κατηγορούμενη αναγνωρίστηκε ότι κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας είχε μειωμένο καταλογισμό και αυτό διαμόρφωσε και το πλαίσιο ποινής.

δίκη γυναίκα Ηράκλειο έγκλημα δολοφονία πρώην σύντροφος Νέα Αλικαρνασσός

Να σημειωθεί ότι το Δικαστικό Συμβούλιο είχε παραπέμψει την 32χρονη μεταξύ άλλων για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση (σε βάρος του πρώην συντρόφου της) αλλά και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος του τότε συντρόφου της, τον οποίο τραυμάτισε με το μαχαίρι στο δεξί χέρι όταν εκείνος προσπάθησε να την αποτρέψει, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Πηγή: Cretalive.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ