Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Σκέψεις της κυβέρνησης να μετατραπεί το Βελλίδειο σε κέντρο νοσηλείας κορονοϊού (video)

Η σκέψη είναι να διαμορφωθεί ο χώρος, έτσι ώστε να είναι σε θέσει να υποδεχθεί ήπια περιστατικά που δεν χρήζουν μηχανικής υποστήριξης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεδομένου ότι η πανδημία στη Θεσσαλονίκη έχει πλέον ξεφύγει και είναι εκτός κάθε ελέγχου, ότι τα κρούσματα και οι διασωληνώσεις αυξάνονται μέρα με τη μέρα και ότι κάθε 24ωρο έχουμε και νέο ρεκόρ θανάτων, ήταν τουλάχιστον επιβεβλημένο ότι έστω και στο παρά ένα, η κυβέρνηση θα έπρεπε να καταστρώσει ένα πλάνο ώστε να μην «κρασάρει» το σύστημα Υγείας και γίνουμε μάρτυρες εφιαλτικών καταστάσεων.

Σύμφωνα με το Open TV υπάρχoυν ήδη κάποιες πρώτες σκέψεις στο Μαξίμου για να βοηθήσει τα νοσοκομεία αναφοράς της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, που ασφυκτιούν, αναζητώντας χώρους όπου θα μπορούσαν να υποδεχθούν περισσότερους ασθενείς με κορονοϊό.

Ηδη έχει γίνει «επίταξη» κλινών ΜΕΘ σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης, πέραν των νοσοκομείων αναφοράς, ενώ η κυβέρνηση έχει απευθυνθεί σε ιδιώτες γιατρούς να σπεύσουν να συνδράμουν στα νοσοκομεία της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Στα πλάνα της κυβέρνησης βρίσκεται και η «κατασκευή» κλινικών Covid-19 κι εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων, σε περίπτωση που η κατάσταση εκτροχιαστεί ακόμα περισσότερο. Σύμφωνα, λοιπόν, με το Open TV, υπάρχει σχέδιο στο τραπέζι για να μετατραπεί το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο σε κλινική υποδοχής περιστατικών του κορονοϊού.

Η σκέψη είναι να διαμορφωθεί ο χώρος, έτσι ώστε να είναι σε θέσει να υποδεχθεί ήπια περιστατικά που δεν χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, όπως για παράδειγμα ασθενών που χρειάζονται παροχή οξυγόνου.

Πηγή: Open TV

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ