Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Ερυθρός Σταυρός εκπέμπει SOS – Γεμάτα τα κρεβάτια που προορίζονται για ασθενείς με κορονοϊό (video)

Δύσκολη η κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία όπως παραδέχεται η κυρία Παγώνη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η πρόεδρος των εργαζομένων στον «Ερυθρό Σταυρό», Βούλα Γεωργάκη, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, λέγοντας πως τα κρεβάτια που προορίζονται για ασθενείς με κορονοϊό είναι γεμάτα από άλλα περιστατικά, τονίζοντας παράλληλα πως είναι επιτακτικές οι προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, καθώς υποδέχεται από τις αρχές Απριλίου περιστατικά Covid και από τότε δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη.

Επιπλέον, η κυρία Γεωργάκη δήλωσε ότι οι κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι γεμάτες και πως οι διασωληνωμένοι μένουν στους ορόφους μέχρι να μεταφερθούν σε μονάδα Covid, ενώ χαρακτήρισε ως «τραγική» την εφημερία του νοσοκομείου στη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, είπε πως το πρόβλημα είναι συνολικό και εντοπίζεται σε όλα τα νοσοκομεία, ενώ τόνισε πως τα νοσοκομεία εξυπηρετούν και περιστατικά μη Covid, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάει η Πολιτεία και επανέλαβε πως το lockdown έγινε επειδή τα νοσοκομεία δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις αυξανόμενες νοσηλείες. Τέλος, η κυρία Παγώνη είπε πως είναι φαινόμενο ετών οι διασωληνωμένοι να παραμένουν σε απλούς θαλάμους και όχι σε ΜΕΘ, τονίζοντας την ανάγκη να λυθεί συνολικά το θέμα.

H μάχη των ΜΕΘ

Στην ενημέρωση για τον κορονοϊό που πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση των ΜΕΘ, Αναστασία Κοτανίδου, δήλωσε ότι η θνητότητα στις ΜΕΘ της χώρας κυμαίνεται από 35% έως 37%. «Η γενική θνητότητα στις ελληνικές ΜΕΘ είναι 60 ασθενείς ανά εκατομμύριο πληθυσμού, σε άτομα με πολύ βαρύ ιστορικό και θεωρείται πολύ χαμηλό διεθνώς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ