Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός: Τι ισχύει για δικαστικές αρχές, δικηγόρους και συμβολαιογράφους – Διευκρινίσεις από Χαρδαλιά (video)

Τι είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινίσεις για τη μετάβαση σε δικαστικές αρχές, συμβολαιογράφους και δικηγόρους, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα και όσα είπε έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον για την περίοδο του lockdown.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων διευκρίνισε ότι για τη μετάβαση σε δικαστικές αρχές, συμβολαιογράφους και δικηγόρους ισχύουν τα εξής:

-Σε περίπτωση μετάβασης σε δικαστήριο ως μάρτυρας, δικηγόρος ή κατηγορούμενος, αυτή αποδεικνύεται από τη σχετική κλήση ή τη βεβαίωση του δικηγόρου.

-Για μετάβαση σε συμβολαιογράφο ή δικαστήριο για ένορκη βεβαίωση, αυτή αποδεικνύεται από βεβαίωση δικηγόρου ή κλήση, αν υπάρχει.

-Κάθε άλλη μετακίνηση σε δικαστική αρχή, δικηγόρο ή συμβολαιογράφο, αποδεικνύεται από κλήση της υπηρεσίας, ή βεβαίωση δικηγόρου, ή συμβολαιογράφου, που πιστοποιεί με αποστολή εγγράφου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την κλήση-πρόσκληση του μάρτυρα ή πελάτη του.

-Οι μετακινήσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών συνοδεύεται από τη σχετική φόρμα τύπου και επιτρέπονται και εκτός περιφερειακής ενότητάς τους για λόγους εργασίας. Το ίδιο ισχύει και για τους μάρτυρες, αν πρέπει να καταθέσουν εκτός περιφερειακής ενότητας της κατοικίας τους.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων, ώστε να αποδώσουν και να μπορέσουμε να περάσουμε πιο κανονικές γιορτές.

Θυμηθείτε εδώ τι αναφέρει η ΚΥΑ για το πώς θα λειτουργούν τα δικαστήρια την περίοδο του lockdown.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ