Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός: Παπάς και πιστοί αγνόησαν τα μέτρα στη Νέα Σμύρνη – Ιερή ακολουθία μέσω διαδικτύου στην Αργολίδα (video)

Με βάση τα νέα μέτρα οι χώροι λατρείας θα είναι κλειστοί για τους πιστούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με… πλήρη σύνθεση λειτούργησε εκκλησία στη Νέα Σμύρνη, καθώς ο ιερέας όχι μόνον αγνόησε τα μέτρα, λόγω του lockdown, κατά του κορoνοϊού, αλλά κάλεσε τους πιστούς ακόμη και να κοινωνήσουν. Την ίδια στην Αργολίδα, δύο ιερείς, πατέρας και γιος, τελούν διαδικτυακά ακολουθίες διαμορφώνοντας στούντιο μέσα στο σπίτι τους προσπαθώντας να παραμείνουν κοντά στους πιστούς.

Στη Νέα Σμύρνη, σύμφωνα με το «Mega», το περιστατικό έγινε στον ναό της Αγίας Φωτεινής. Όταν οι θύρες της εκκλησίας άνοιξαν, οι πιστοί εισήλθαν μαζικά, αψηφώντας ακόμη και την τήρηση αποστάσεων. Κανείς δεν ασχολήθηκε, μάλιστα, με την ανακοίνωση που υπήρχε στην είσοδο περί απαγόρευσης της προσέλευσης για τους πιστούς.

«Όσοι είστε δεξιά και αριστερά, μπορείτε να έρθετε από το κέντρο, να μπείτε μέσα, να κοινωνήσετε ή να πάρετε αντίδωρο», έλεγε ο ιερέας στους πιστούς καλώντας τους να εισέλθουν στον ναό.

Ιερή ακολουθία μέσω διαδικτύου

Εν τω μεταξύ, στην Αργολίδα, δύο ιερείς, πατέρας και γιος, ξεκίνησαν και πάλι, όπως και στο πρώτο lockdown, να τελούν διαδικτυακά τις Ιερές Ακολουθίες από το στούντιο που δημιούργησαν οι ίδιοι μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Κίο, σεβόμενοι τους νόμους της πολιτείας και θέλοντας να παραμείνουν δίπλα στους πιστούς, με γνώμονα πάντα την ασφάλειά τους.

«Οι ιερές ακολουθίες του εσπερινού και της παρακλήσεως μεταδίδονται αν τακτικά χρονικά διαστήματα, μέσα στην εβδομάδα από το προσωπικό μου κανάλι στο facebook με το όνομα πατήρ Ηλίας Γάτσιος. Είναι μια έξυπνη κίνηση ας μου επιτραπεί ο όρος αυτός ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι άνθρωποι που πλέον μένουν στο σπίτι και βεβαίως είμαστε ασφαλείς στο σπίτι εξαιτίας αυτής της πανδημίας να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να μας βλέπουν και ζωντανά», αναφέρουν… 

Κάθε απόγευμα, πατέρας και γιος, λάτρεις και οι δύο της τεχνολογίας, ρυθμίζουν τον ήχο, φοράνε τα ακουστικά και μεταδίδουν διαδικτυακά τον εσπερινό δίνοντας τη δυνατότητα στους πιστούς να παρακολουθούν την ακολουθία, ασφαλείς, από το σπίτι.

Με βάση τα νέα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, με τη χώρα να είναι, πλέον, όλη στη «γκρι» ζώνη και σε καθεστώς lockdown, οι χώροι λατρείας θα είναι κλειστοί για τους πιστούς. Λειτουργίες θα πραγματοποιούνται από τους θρησκευτικούς λειτουργούς χωρίς την παρουσία πιστών. Επιτρέπεται μόνο η τέλεση κηδειών με παρουσία μέχρι εννιά ατόμων του στενού συγγενικού περιβάλλοντος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ