Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Διακομιδές ασθενών χωρίς κορονοϊό σε ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών – Στα 1.700 ευρώ το κόστος

«Είναι απαράδεκτο να μην νοσηλεύονται οι άρρωστοι κάτω από κρατικό σχεδιασμό», λέει η πρόεδρος την Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης Δάφνη Κατσίμπα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βαριά περιστατικά ασθενών που δεν πάσχουν από κορονοϊό μεταφέρονται από τα δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές, αδειάζοντας κλίνες οι οποίες παραχωρούνται σε περιστατικά Covid στη Θεσσαλονίκη. Ήδη, με τροπολογία, την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές, καθορίζοντας το κόστος νοσηλείας ανά μέρα σε ΜΕΘ ιδιωτικής κλινικής στα 1.700 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στις απλές κλίνες, το νοσήλιο στα ιδιωτικά θεραπευτήρια θα κυμανθεί στα 800 ευρώ όπως είναι και στον δημόσιο τομέα.

«Οι διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες σε μη Covid ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων». Συνολικά στη Θεσσαλονίκη από εκκενώσεις κρεβατιών αλλά και ενέργειες του υπουργείου Υγείας έχουν προστεθεί 38 νέες κλίνες ΜΕΘ (10 στο Γεννηματά, 6 στον Άγιο Δημήτριο, 8 στο ΑΧΕΠΑ, άλλες 2 στο Παπαγεωργίου, 4 στο 424, 8 στον Άγιο Παύλο).

«Είναι απαράδεκτο να μην νοσηλεύονται οι άρρωστοι κάτω από κρατικό σχεδιασμό. Αυτός που διακομίζεται στην εντατική του ιδιωτικού τομέα χάνει την παρακολούθησή του από τους θεράποντες ιατρούς που τον παρακολούθησαν και τον χειρούργησαν. Αν υπάρξει μια επιπλοκή και χρειαστεί να χειρουργηθεί ξανά αυτή η επέμβαση θα επιβαρύνει τον ίδιο ή θα πρέπει να βρει θέση στο δημόσιο σύστημα υγείας» δήλωσε στο ethnos.gr η πρόεδρος την Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης Δάφνη Κατσίμπα.

Ήδη, μόνο από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έχουν γίνει οκτώ διακομιδές ασθενών σε ιδιωτικά νοσοκομεία. «Αφού έχει σύμβαση με τις ιδιωτικές κλινικές τότε γιατί προχώρησε την Παρασκευή σε τροπολογία για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών; Φαίνεται ότι δεν του δίναν κρεβάτια» δήλωσε στο ethnos.gr ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Γ. Γεννηματάς», Πέτρος Κετικίδης.

Στο μεταξύ, το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η Θεσσαλονίκη τα τελευταία 24ωρα, δοκιμάζοντας το σύστημα υγείας με τα κρούσματα να εκτοξεύονται την Πέμπτη στα 862. Αντίστοιχα, την περασμένη Τετάρτη επιβεβαιώθηκαν 823 κρούσματα και την περασμένη Τρίτη 595…

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ