Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Με ενιαίο e-pass από την Τετάρτη η διέλευση από όλα τα διόδια της επικράτειας: Τι αλλάζει στη ζωή των οδηγών

Δεν χρειάζονται πλέον τρείς πομποδέκτες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε παραγωγική λειτουργία τίθεται από την Τετάρτη (04/11) το ενιαίο e-pass για τα διόδια όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να περνούν από οποιοδήποτε σταθμό διοδίων χρησιμοποιώντας τον πομποδέκτη που ήδη διαθέτουν, ανεξαρτήτως παραχωρησιούχου και χωρίς να χρειάζεται να κάνουν κάποια επιπλέον ενέργεια.

Τη λειτουργία του ενιαίου e-pass είχαν αναγγείλει οι αρμόδιοι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σκοπός του είναι να διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών που κινούνται σε αυτοκινητόδρομους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με το μέχρι τώρα ισχύον καθεστώς, οι οδηγοί έπρεπε να διαθέτουν τρεις διαφορετικές συσκευές-πομποδέκτες για όλους τους αυτοκινητοδρόμους. Με τη διαλειτουργικότητα των διοδίων δίνεται η δυνατότητα διέλευσης με οποιονδήποτε από τους υφιστάμενους πομποδέκτες.

Με αυτό τον τρόπο οι μετακινήσεις θα γίνονται ευκολότερα, με μειωμένο συνωστισμό, λιγότερη ταλαιπωρία και μεγαλύτερη ταχύτητα σε όλη την επικράτεια.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ