Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

«Καμπανάκι» για lockdown και στην Αττική – Τι θα παίξει ρόλο (video)

«Τώρα ξεκινάει το πραγματικό δεύτερο επιδημικό κύμα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη και το ενδεχόμενο ενός lockdown και στην περιοχή της Αττικής δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιο Τσακρή.

Ύστερα από δήλωσή του στο ΣΚΑΙ, υποστήριξε πως «είναι πιθανό ένα lockdown και στην Αττική» με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής, επισημαίνοντας ότι «τώρα ξεκινάει το πραγματικό δεύτερο επιδημικό κύμα».

Κατά τα λεγόμενα του, οι εποχικοί κορονοϊοί ξεκινούν τέλη Οκτωβρίου και φτάνουν μέχρι Μάρτιο-Απρίλιο, σε αντίθεση με το επιδημικό κύμα της γρίπης, το οποίο είναι συντομότερο και ξεκινάει αργότερα.

«Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι μόνο τα κρούσματα αλλά και πόσο θα αντέξει το σύστημα υγείας»

Ο καθηγητής συμπλήρωσε πως η αντοχή του ΕΣΥ θα είναι και το «καμπανάκι» για την Αττική, τονίζοντας πως «αν υπάρξει συμμόρφωση της κοινωνίας, θα περιοριστεί το επιδημικό κύμα».

Σε μια εβδομάδα θα έχουμε μια πρώτη εικόνα από την απόδοση των νέων μέτρων, ενώ θα επανεκτιμηθούν την επόμενη εβδομάδα, κυρίως για την εστίαση. Η χρήση μάσκας ως μέτρο θα παραμείνει στην καθημερινότητά μας για πολύ καιρό ακόμα, ενώ το καλοκαίρι θα είναι πιο ήπια τα πράγματα σύμφωνα με τον κ. Τσακρή.

Την κατάσταση δυσκολεύουν και οι καιρικές συνθήκες

«Η μάσκα προστατεύει ώστε να έχουμε μικρότερο ιικό φορτίο. Όσο πιο κρύος είναι ο καιρός τόσο πιο εύκολα θα πολλαπλασιάζεται ο ιός» τόνισε ο καθηγητής. Τέλος, ανέφερε  ότι τα ΜΜΜ είναι ένα σημείο που θέλει πολλή προσοχή συμπληρώνοντας ότι η τηλεργασία θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ