Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Κορονοϊός: Συναγερμός ξανά σε γηροκομεία – Κρούσματα σε Πειραιά και Ιωάννινα (video)

Σκέψεις να μεταφερθούν όλοι οι τρόφιμοι του οίκου ευγηρίας στον Πειραιά στο νοσοκομείο - Εισαγγελική παρέμβαση στο ιδιωτικό γηροκομείο ζητά ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ στην πρωτεύουσα της Ηπείρου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός έχει σημάνει για ακόμη μια φορά στον ΕΟΔΥ μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων σε γηροκομεία σε Πειραιά και Γιάννενα, όπως από την Κυριακή (01/11) έγινε γνωστό. Σκέψεις να μεταφερθούν όλοι οι τρόφιμοι του οίκου ευγηρίας στον Πειραιά στο νοσοκομείο

Tα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων έχουν αποτελέσει επανειλημμένα εστία μετάδοσης του κορονοϊού, ενώ υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη (03/11) στο πλαίσιο των νέωνκαι οριζόντιων – μέτρων απαγορεύονται οι επισκέψεις σε αυτές τις δομές.

Από την Παρασκευή (30/10) έχουν διενεργηθεί 221 τεστ στο γηροκομείο Πειραιά κι έχουν διαγνωστεί μέχρι στιγμής 20 θετικά κρούσματα, εκ των οποίων δύο αφορούν σε νοσηλευτικό προσωπικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του γηροκομείου. Με τους συγγενείς των 160 τροφίμων και 80 εργαζομένων να ανησυχούν πολύ.

Όπως αναφέρεται, ανιχνεύτηκαν στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου που υποβάλλει το Ίδρυμα όλο το προσωπικό σε πυκνά τακτά χρονικά διαστήματα. Τα υπόλοιπα 18 κρούσματα είναι ηλικιωμένοι.

Η Ευαγγελία Κονταξή διευθύντρια του Γηροκομείου Πειραιώς είπε ότι στο πλαίσιο των ελέγχων που έγιναν βρέθηκε την Παρασκευή (30/10) θετική: «Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και ακολουθήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα. Έγιναν οι έλεγχοι και προέκυψαν 18 κρούσματα σε τροφίμους οι οποίοι είναι όλοι ασυμπτωματικοί και 2 στο προσωπικό που είναι επίσης ασυμπτωματικοί. Αναμένουμε οδηγίες δεν έχει έρθει ακόμα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τηρούμε τις οδηγίες τηλεφωνικά και προληπτικά έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς 8 από τους τροφίμους. Όλοι οι τρόφιμοι είναι σε απομόνωση και έχει γίνει απολύμανση».

κορονοϊός γηροκομείο κρούσματα Πειραιάς 1

26 κρούσματα στο γηροκομείο στα Ιωάννινα

Την ίδια ώρα, εισαγγελική παρέμβαση για τη συρροή κρουσμάτων κορονοϊού σε ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Ιωάννινα ζήτησε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 26 κρούσματα, ανάμεσα στους 55 τροφίμους, καθώς στις αρχές της εβδομάδας εργαζόμενη στον οίκο ευγηρίας διαγνώστηκε θετική στον ιό.

Με βάση ρεορτάζ και της ΕΡΤ, ο κ. Καρβέλης σημείωσε ότι όλοι οι ασθενείς που παραπέμπονται από τον γιατρό του Γηροκομείου για νοσηλεία, εξετάζονται στο ΤΕΠ covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και στη συνέχεια, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης κατά την κρίση των ιατρών, διακομίζονται και στα Περιφερειακά Νοσοκομεία Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ επιβεβαίωσε ότι 5 ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το οποίο έχει δυναμικότητα 8 κλίνες.

Τέλος ενημέρωσε ότι από τη Δευτέρα (02/11) θα τεθεί σε λειτουργία και 4η κλινική λοιμωδών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με δυναμικότητα 24 κλίνες αλλά και 24 ακόμα κλίνες στο Πολυδύναμο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα. Δήλωσε δε ότι υπάρχει επάρκεια νοσηλευτικού προσωπικού αλλά ότι απαιτείται ιατρικό προσωπικό και ότι η 6η ΥΠΕ είναι διατεθειμένη «να πάρει όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν ακόμα και από τον ιδιωτικό τομέα».

κορονοϊός γηροκομείο κρούσματα Πειραιάς 2

κορονοϊός γηροκομείο κρούσματα Πειραιάς 3

κορονοϊός γηροκομείο κρούσματα Πειραιάς 4

κορονοϊός γηροκομείο κρούσματα Πειραιάς 5

Μώραλης κορονοϊός γηροκομείο κρούσματα Πειραιάς

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ