Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Σεισμός στη Σάμο: Δύσκολη η νύχτα για τους κατοίκους του νησιού – Σε σκηνές και ξενοδοχεία η φιλοξενία των πληγέντων (video)

Δεν θα κοιμηθούν στα σπίτια τους απόψε καθώς δεν έχουν καταγραφεί οι ζημιές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύσκολη αναμένεται η αποψινή νύχτα για τους κατοίκους της Σάμου μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε το νησί, στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο παιδιά.

Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς, ενώ από φόβο κατάρρευσης σπιτιών, που ήδη έχουν υποστεί ζημιές, οι περισσότεροι κάτοικοι θα μείνουν το βράδυ στα αυτοκίνητά τους, σε σκηνές και σε ξενοδοχεία που προορίζονται για τη φιλοξενία πληγέντων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την ίδια στιγμή αστυνομικοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1, χτυπάνε πόρτα πόρτα τα σπίτια για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν κάτοικοι και να τους ειδοποιήσουν να μην διανυκτερεύσουν εκεί καθώς τα σπίτια που έχουν υποστεί ρωγμές πρέπει να ελεγχθούν από μηχανικούς, κάτι που θα γίνει αύριο Σάββατο.

Στο νησί βρίσκονται κλιμάκιο της Πολιτικής προστασίας με παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά καθώς και κλιμάκιο της ΕΛΑΣ.

Στο Καρλόβασι έχει στηθεί ένα υπαίθριο γραφείο όπου οι κάτοικοι μπορούν να πηγαίνουν και να δηλώνουν τις ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια τους, ώστε το πρωί του Σαββάτου να αρχίσει η καταγραφή και να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, αλλά και να δοθούν οι αποζημιώσεις που προβλέπονται.

Από Δευτέρα, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, αναμένεται η περιοχή να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να δρομολογηθούν γρηγορότερα οι απαραίτητες κινήσεις για την ανακούφιση των πληγέντων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ