Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Σεισμός στη Σάμο: Η στιγμή που η θάλασσα βγαίνει στη στεριά – Τσουνάμι και σε περιοχές της Σμύρνης (video)

Ζημιές σε καταστήματα από το νερό της θάλασσας που χτύπησε το λιμάνι του ελληνικού νησιού - Συγκλονίζει μαρτυρία κατοίκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πολύ ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ, ο οποίος είχε μεγάλη διάρκεια και μικρό εστιακό βάθος προκάλεσε και παλιρροϊκό κύμα, με αποτέλεσμα η θάλασσα να βγει στη στεριά στα βόρεια της Σάμου και στο Βαθύ, αλλά και σε περιοχές της επαρχίας της Σμύρνης στην Τουρκία.

Οι ζημιές στη Σάμο είναι πολλές, τόσο σε καταστήματα όσο και σε αυτοκίνητα, κατά μήκος του λιμανιού, όπου το νερό της θάλασσας βγήκε με μεγάλη ορμή, τέσσερις φορές.

Εκδόθηκε, άλλωστε, ειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία για τσουνάμι και απομακρύνθηκε κόσμος από το παραλιακό μέτωπο.

Στην Τουρκία το τσουνάμι έπληξε κυρίως στα νότια της χερσονήσου της Ερυθραίας, που… βλέπει προς τη Σάμο (η ομώνυμη πόλη είναι στο βόρειο κομμάτι, στον Ερμαϊκό κόλπο).


Κάτοικος της περιοχής μίλησε στο «OPEN TV», περιέγραψε από την περιοχή του Πυθαγορίου, το τσουνάμι το οποίο την στιγμή που έρχεται φωνάζει «έρχεται τσουνάμι» και κλείνει το τηλέφωνο.

«Το λιμάνι έχει ρωγμές, έχουν πέσει τοίχοι. Ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έχουμε ζήσει. Στο Βαθύ που είναι η γυναίκα μου οι ζημιές είναι μεγάλες. Έχει πλημμυρίσει όλη η παραλιακή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ