Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Κορονοϊός: Πάνω από 50 θετικά από τα 1.100 τεστ στη Θεσσαλονίκη – Τι είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Τετραπλασιάστηκαν τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες 15 μέρες σύμφωνα με τον Παναγιώτη Αρκουμανέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με τα κρούσματα του κορονοϊού είναι πολύ δύσκολη, όπως έχει φανεί και από τον «Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα θα περάσει από το επίπεδο «3» (πορτοκαλί/αυξημένης επιτήρησης) στο επίπεδο «4» (κόκκινο/αυξημένου κινδύνου).

Το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση επιβεβαίωσε και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας που βρίσκεται την Πέμπτη (29/10) στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε νωρίτερα με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, στα 1.100 δωρεάν τεστ που έχουν γίνει από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, θετικά έχουν βγει περισσότερα από 50.

Πρόσθεσε δε ότι, «Παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα λύματα της πόλης. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε. Ανεξαρτήτως του επιπέδου που ανήκει η περιοχή που μένουμε, πρέπει να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα. Οι επόμενες βδομάδες θα είναι δύσκολες».

«Καθημερινά αναλύουμε όλα τα δεδομένα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι βάσει αυτών. Βλέποντας την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες, αποφασίστηκε ότι πρέπει τεθεί στο “κόκκινο” επίπεδο», ανέφερε ακόμα…

Σύμφωνα με το «GRTIMES», για τα τεστ που γίνονται αυτή την ώρα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είπε χαρακτηριστικά ότι έχουν επιδημιολογικό χαρακτήρα: «Είναι μαζικά καθώς θέλουμε να εξετάσουμε το επιδημικό επίπεδο της Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή».

Θεσσαλονίκη κορονοϊός rapid tests

Υπενθυμίζεται από την Πέμπτη (29/10) στο επίπεδο «4» έχουν περάσει ακόμα, Ιωάννινα και Σέρρες (με μέτρα lockdown). Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που την Παρασκευή (30/10) θα ανακοινώσει νέα μέτρα (όπως είχε διαρρεύσει), θα γίνει το ίδιο με Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ροδόπη, μετά και τα στοιχεία της Τετάρτης (28/10). Σε δύσκολη κατάσταση είναι και η Αττική.

5177794 1

Αρκουμανέας ΕΟΔΥ Θεσσαλονίκη κορονοϊός rapid tests 1

5177790 1

5177777 1

5177778 1

5177795 1

Θεσσαλονίκη τεστ παραλία κορονοϊός

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ