Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Κορονοϊός: «Βράζει» η Θεσσαλονίκη – Θετικό το 10% των rapid test στην παραλία (video)

Τεράστιες ουρές στη συμπρωτεύουσα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Χύτρα που βράζει» θυμίζει η Θεσσαλονίκη εξαιτίας των εξαιρετικά επιδεινωμένων επιδημιολογικών στοιχείων που αποτυπώνονται και στα πρώτα αποτελέσματα των rapid test για τον κορονοϊό που γίνονται στην παραλία, όπου έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές, μια μέρα πριν «κλείσει» η πόλη όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, τα τεστ που γίνονται από το πρωί της Πέμπτης (και μέχρι τις 20:00 το βράδυ) στην παραλία της Θεσσαλονίκης βγαίνουν θετικά σε ποσοστό κοντά ή και πάνω από το 10%.

5177794 1

Το ποσοστό είναι εξαιρετικά υψηλό και οι αρμόδιοι θεωρούν ότι είναι πρώιμο ακόμη για γενικεύσεις, συνιστώντας ψυχραιμία και υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν τα τεστ σήμερα για να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς τα ποσοστά.

5177790 1

Ωστόσο, η εικόνα που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη προσομοιάζει με την εικόνα που παρουσίασαν οι Σέρρες όταν την πρώτη μέρα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν τεστ στην κεντρική πλατεία και το ποσοστό των θετικών έφτανε επίσης στο 10%. Αποτέλεσμα ήταν να μπει στο «κόκκινο» (επίπεδο επιτήρησης 4) ο νομός Σερρών.

5177787 1

Όπως αναφέρει το Voria.gr, εάν παραμείνει πάντως το ποσοστό σε τόσο υψηλό επίπεδο η κατάσταση θα είναι τραγική και ο «κόκκινος συναγερμός» θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας της μεγάλης διασποράς των προηγούμενων ημερών και μέχρι να αποδώσουν τα μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό των θετικών στον ιό τεστ που ανέμεναν οι αρμόδιοι δεν ξεπερνούσε το 3% – 5%. Με το 10% τα απόλυτα νούμερα των κρουσμάτων θα ξεπεράσουν ακόμη και τις πιο δυσοίωνες προσβλέψεις.

5177777 1

5177778 1

5177795 1

Πηγή: voria.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ