Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Στις φυλακές Δομοκού τα ηγετικά στελέχη της ΧΑ – Ξεκίνησε η μεταγωγή των ναζί (video)

Ποιοι πάνε πού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκίνησε η μεταγωγή απευθείας από τη ΓΑΔΑ για τις φυλακές, των 37 εκ των 39 καταδικασθέντων για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», που έχουν συλληφθεί ή παραδοθεί (διαφεύγει ο Χρήστος Παππάς, ενώ ο Γιάννης Λαγός καλύπτεται από την ασυλία του ευρωβουλευτή).

Μιχαλολιάκου Ζαρούλια

Η Αστυνομία έχει παραλάβει όλα τα φυλακιστήρια από τον αρμόδιο εισαγγελέα και ήδη αναχώρησαν δύο βαν από τη ΓΑΔΑ με τους πρώτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά και τον συνοδηγό του αυτοκινήτου του το βράδυ της δολοφονίας Γιάννη Καζαντζόγλου, οι οποίοι οδηγούνται στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Το δεύτερο βαν μεταφέρει τη μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας.

Οι άλλοι θα μεταχθούν με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ και ισχυρή συνοδεία.

Μιχαλολιάκος Χρυσή Αυγή ΓΑΔΑ μεταγωγή φυλακή καταδίκη

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις φυλακές Δομοκού θα κρατηθούν συνολικά 27 άτομα, μεταξύ των οποίων όλα τα ηγετικά στελέχη, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Κασιδιάρης Χρυσή Αυγή ΓΑΔΑ μεταγωγή φυλακή καταδίκη

Ειδικότερα στις φυλακές Μαλανδρίνου οδηγούνται Ρουπακιάς, Καζαντζόγλου, Ματθαιόπουλος και ο Γιάννης Άγγος, ενώ οι υπόλοιποι πέντε από τους άνδρες οδηγούνται στις φυλακές Τρικάλων.

Η μεταγωγή γίνεται με ισχυρή αστυνομική συνοδεία και μέτρα ασφάλειας, αλλά και αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό.

5173329 1

Όπως έγινε γνωστό από την Γενική Γραμματεία Αντεγκλητικής Πολιτικής, και στις τρεις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για Covid-19 και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους, κατά το πλείστον ανά δύο.

Κατά τη διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους, όσοι είναι «στα μαχαίρια».

Χρυσή Αυγή ΓΑΔΑ μεταγωγές φυλακή καταδίκη

Κινούνται οι διαδικασίες για τον Λαγό – Κάνει έφεση ο ίδιος

Υπενθυμίζεται ότι εντός της ημέρας αναμένεται να διαβιβαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέσω του Αρείου Πάγου, το απόσπασμα της απόφασης του δικαστηρίου που αφορά στην καταδίκη σε κάθειρξη 13 ετών και την έκτισή της του Γιάννη Λαγού, προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία που θα κρίνει αν θα αρθεί η ασυλία του ώστε να συλληφθεί για να οδηγηθεί στην φυλακή.

Οι συνήγοροι του ευρωβουλευτή καταθέτουν άμεσα έφεση κατά της απόφασης σε βάρος του, ώστε να παραλάβουν το σχετικό αντίγραφο (εφετήριο) για να το καταθέσουν στη Νομική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που θα εξετάσει την υπόθεση για να την εισάγει στην Ολομέλεια του Σώματος.

Ο Παππάς είχε εξαφανιστεί και το 2012

Ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί – για μερικές ώρες – και το 2013, μετά τα εντάλματα σύλληψης που είχαν βγει εις βάρος του ίδιου και αρκετών ακόμα ηγετικών στελεχών της ΧΑ. Τότε ο υπ’ αριθμόν 2 της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ο μοναδικός που δεν είχε εντοπιστεί από την Αντιτρομοκρατική και εμφανίστηκε μόνος του, πηγαίνοντας με ταξί, στη ΓΑΔΑ. Κοινώς, ο Χρήστος Παππάς είχε δώσει περαιτέρω δείγματα γραφής για την τακτική που ενδεχομένως θα επέλεγε να ακολουθήσει.

Η Εισαγγελέας έλεγε ότι οι καταδικασθέντες «δεν είναι ύποπτοι φυγής»

Μόλις μερικές ώρες χρειάστηκαν για να αποδειχθεί πόσο λάθος ήταν η εισήγηση της εισαγγελέως, Αδαμαντίας Οικονόμου, η οποία επιχειρηματολογώντας σχετικά με την ανασταλτικότητα των ποινών οι καταδισθέντες δεν κρίνονταν κατά το σκεπτικό της ως «ύποπτοι διαφυγής».

«Δεν προέβησαν σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για διαφυγή τους και επομένως δεν είναι ύποπτοι φυγής. Είναι, είτε οι ίδιοι παρόντες στο δικαστήριο είτε εκπροσωπούμενοι νομίμως» έλεγε χαρακτηριστικά κατά την αγόρευσή της, στις 19 Οκτωβρίου, προσθέτοντας πως είχαν τηρήσει τους περιοριστικούς τους όρους.

Τελευταία φορά εμφανίστηκε την 1η Οκτωβρίου στο ΑΤ Παπάγου ο Παππάς

Η τελευταία φορά που ο Χρήστος Παππάς εμφανίστηκε σε Αστυνομικό τμήμα ήταν την 1η Οκτωβρίου στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί σύμφωνα με τις οποίες είχε την υποχρέωση να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός, στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου.

Έκτοτε και ειδικότερα από τις 7 Οκτωβρίου, όταν και έγινε γνωστή η απόφαση περί εγκληματικής οργάνωσης, αγνοείται.

Χρυσή Αυγή ΓΑΔΑ μεταγωγές φυλακή καταδίκη 1

Χρυσή Αυγή ΓΑΔΑ μεταγωγές φυλακή καταδίκη 2

Χρυσή Αυγή Ουρανία Μιχαλολιάκου ΓΑΔΑ μεταγωγές φυλακή καταδίκη

Χρυσή Αυγή Ουρανία Μιχαλολιάκου ΓΑΔΑ μεταγωγές φυλακή καταδίκη 1

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ