Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πέρασαν χειροπέδες στον Ματθαιόπουλο μέσα στην αίθουσα (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τον δρόμο για τις φυλακές παίρνουν ένας-ένας οι νεοναζί που καταδικάστηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής και η απόφαση για την ποινή τους δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης περί φυλάκισης του «διευθυντηρίου» της Χρυσής Αυγής, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των καταδικασθέντων που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, μεταξύ των οποίων και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Για την ώρα ήδη έχουν παραδοθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιώργος Γερμενής ο Γιώργος Πατέλης και ο Γιώργος Τσακανίκας.

Αναλυτικότερα, ο Κασιδιάρης παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Πικερμίου όπου βρίσκεται η οικία του, ενώ σύμφωνα με το Mega, ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης παραδόθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας.

Παραδόθηκε επίσης στον Πειραιά ο Γιώργος Τσακανίκας, ενώ στο ΑΤ Ραφήνας προσήλθε ο Γιώργος Γερμενής., ο οποίος δήλωσε ότι «δεν αποδέχομαι την κατηγορία, είμαι 100% αθώος. Απλά βοήθαγα τον κόσμο, αυτό το δικαστήριο είναι θέατρο του παραλόγου, με καθαρά πολιτική βούληση». «Όλοι όσοι με ξέρουν και με ακολούθησαν είναι 100% αθώοι, σε κανένα κατηγορητήριο δεν υπάρχω, έδειξα την αθωότητά μου στο δικαστήριο, δεν είμαι καν διευθυντικό στέλεχος όπως με παρουσιάζουν. Κοίταγα την οικογένειά μου, την εργασία μου και πώς θα τα βγάλω πέρα» συνέχισε και κατέληξε: «Γίναμε βουλευτές για να καταλήξουμε στη φυλακή».

Εν αναμονή των επίσημων διαβιβαστικών εγγράφων στη ΓΑΔΑ, η Αστυνομία εκτιμά ότι τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης θα παραδοθούν μόνα τους στα Αστυνομικά Τμήματα των περιοχών τους, με σκοπό να διαμορφώσουν και θετική εικόνα ενόψει της άσκησης έφεσης.

Όσοι παραδοθούν θα μεταφερθούν με οχήματα της Αστυνομίας στη ΓΑΔΑ, ενώ για τους υπόλοιπους θα υπάρξει απευθείας σύλληψη και μεταφορά επίσης στη ΓΑΔΑ.

Στη φυλακή Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και η ηγετική ομάδα της ΧΑ – Αναστολή μόνο σε 12

Προηγήθηκε η απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία στη φυλακή πρόκειται να οδηγηθεί η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής καθώς δεν δόθηκε αναστολή στους περισσότερους από το διευθυντήριο.

Ανασταλτικά δόθηκαν μόνο σε 12 από το σύνολο των καταδικασθέντων. Ως εκ τούτου συνολικά 41 καταδικασθέντες, μεταξύ των οποίων, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Γιώργος Γερμενής, κ.α. πρόκειται να οδηγηθούν στη φυλακή. Υπενθυμίζεται ότι πέντε καταδικασθέντες είχαν ήδη πάρει αναστολή προηγούμενες ημέρες.

Οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής στους οποίους δόθηκαν ανασταλτικά είναι οι εξής: Μιχάλης Αρβανίτης, Στάθης Μπούκουρας, Ελένη Ζαρούλια, Δημήτρης Κουκούτσης και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Για τους πρώην βουλευτές που θα μείνουν ελεύθεροι, το δικαστήριο επέβαλε να δοθεί εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ.

Επιπλέον, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους θα αφεθούν οι εξής καταδικασθέντες: Σκάλκος, Δήμου, Μαρίας, Αντωνακόπουλος, Παπαδόπουλος, Καστρινός και Δασκαλάκης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ