Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

«Συγγνώμη, δεν έλεγχα τον εαυτό μου» – Το γράμμα του δράστη στην οικογένεια της Σούζαν Ίτον (video)

Το γράμμα γράφτηκε στις 7 Αυγούστου του 2019

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τον Αύγουστο του 2019, ένα μήνα μετά τη φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ίτον, ο Γιάννης Παρασκάκης έγραψε ένα γράμμα στην οικογένεια της βιολόγου μέσα από τις φυλακές της Τρίπολης, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα zarpanews.gr.

Απευθύνεται στην οικογένεια της αδικοχαμένης αμερικανίδας βιολόγου αναφερόμενος στο «μεγαλύτερο λάθος» της ζωής του και ζητάει συγγνώμη λέγοντας χαρακτηριστικά, πως δεν είχε τον έλεγχο του εαυτού του καθώς μια μορφή ενέργειας είχε μπει μέσα του.

Το γράμμα προς την οικογένεια της Σούζαν Ίτον το έστειλε ο Παρασκάκης από τη φυλακή μαζί με άλλα γράμματα προς την οικογένεια του, στο πατρικό του στο Μάλεμε Χανίων. Οι γονείς του, ωστόσο, αποφάσισαν να το κρατήσουν και να μην το στείλουν στην οικογένεια της βιολόγου.

Αυτό είναι ολόκληρο το γράμμα που έγραψε ο 28χρονος:

1 23

2 13

3 5

4 5

5 4

Στο μεταξύ τη δική της συγγνώμη είπε και η μητέρα του δολοφόνου της Σούζαν Ίτον. Η Μαρία Παρασκάκη μίλησε για το βάρος που σηκώνει η οικογένειά της και η ίδια προσωπικά στην γερμανική εφημερίδα Bild η οποία κάλυψε τη δίκη για τη δολοφονία της Susan Eaton στο Ρέθυμνο με δύο δημοσιογράφους.

gr2

Μεταφρασμένη η δήλωση της μητέρας του Παρασκάκη: «Λυπόμαστε πολύ. Λυπάμαι πραγματικά για ό τι συνέβη. Υποφέρουμε και εμείς. Φυσικά η πλευρά της άλλης οικογένειας υποφέρει περισσότερο, γιατί έχασαν κάποιον. Αλλά και εμείς είμαστε διαλυμένοι. Εγω προσωπικά είμαι συντετριμμένη. Σε ποιον αρέσει να τον λένε μητέρα δολοφόνου; Ή οικογένεια δολοφόνου;».

Πριν από λίγες μέρες ο Γιάννης Παρασκακης κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ίτον ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ