Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Τέσσερις μέρες με τα ίδια ρούχα και χωρίς να μπορούν να δουν τους γονείς τους οι μαθητές που συνελήφθησαν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης πραγματοποιείται σήμερα, στην Ευελπίδων μετά την είδηση ότι 14χρονος μαθητής κρατείται στη ΓΑΔΑ από την Πέμπτη (15/10), ημέρα πραγματοποίησης του μαθητικού συλλαλητηρίου και ο οποίος σήμερα καλείται να απολογηθεί για… κακουργήματα!

Μάλιστα αργά χθες το βράδυ, η σελίδα «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη» γνωστοποίησε ότι τελικά οι κρατούμενοι μαθητές είναι πέντε, όπως καταγγέλθηκε επώνυμα από τη συνήγορο συλληφθέντα μαθητή, Χρυσάνθη Χατζηδημητρίου.

https://www.facebook.com/Covid19Solidarity/posts/183677299927700

Αρνήθηκαν να τους μεταφέρουν ρούχα και τρόφιμα

Ενδεικτικό της εκδικητικής στάσης στης ελληνικής αστυνομίας είναι ότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι αστυνομικοί της ΓΑΔΑ, με πρόσχημα τον κορονοϊό, δεν επέτρεψαν στα ανήλικα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τους γονείς τους όλο το τετραήμερο, ενώ απαγόρευσαν στους συνηγόρους τους να τους μεταφέρουν φρέσκα ρούχα και συσκευασμένα τρόφιμα.

«Ο Βαγγέλης έκανε το λάθος να ζει σε μία εποχή τεράτων»

Η υπόθεση για τη σύλληψη του μαθητή έγινε μετά από επιστολή της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, Χριστίνας Χρηστίδου που δημοσίευσε ο δήμος Χαλανδρίου με την οποία ζητούσε την άμεση απελευθέρωση του γραμματέα του 15μελούς του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, Βαγγέλη Γρηγορίου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο 14χρονος μαθητής «πλησιάζοντας στον χώρο της κινητοποίησης πέρασε σωματικό έλεγχο όπως και εκατοντάδες άλλοι μαθητές. Στο Σύνταγμα για κακή του τύχη βγαίνοντας από κατάστημα εστίασης τον σταματάνε μαζί με άλλους μαθητές. Του κάνουν σωματική έρευνα για δεύτερη φορά πάλι δεν του βρίσκουν τίποτα. Παρ’ όλα αυτά όμως συλλαμβάνεται, μεταφέρεται στην ΓΑΔΑ όπου με την διαδικασία του αυτοφώρου θα δικαστεί την Δευτέρα το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος (Δευτέρα 19/10 κτήριο 9 και ώρα 11:00)».

«Στόχος της Κυβέρνησης είναι η μετατροπή των παιδιών μας σε αυριανούς υπάκουους σκλάβους»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής. «Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλει την απαράδεκτη σύλληψη και κράτηση στην ΓΑΔΑ από την προηγούμενη Πέμπτη, 5 μαθητών που συμμετείχαν στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο . Οι 5 ανήλικοι μαθητές (ένας από 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, δύο από το ΕΠΑΛ Ιλίου, ένας από το 59ο Γυμνάσιο Αθηνών και ένας από την Σιβιτανίδειο) κρατούνται επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, χωρίς να έχουν δικαίωμα ούτε να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους! Η σύλληψη τους εντάσσεται σε ένα γενικευμένο σχέδιο να τρομοκρατηθούν οι μαθητές που αγωνίζονται για μία καλύτερη εκπαίδευση, για μία καλύτερη ζωή !!!. Στόχος της Κυβέρνησης είναι η μετατροπή των παιδιών μας σε αυριανούς υπάκουους σκλάβους που θα φοβούνται να ορθώσουν την φωνή τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Με την ωμή καταστολή και την απρόκλητη βία επιδιώκει να βάλει “φίμωτρο” στους χιλιάδες μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην υγεία και τη μόρφωση! Απαιτούμε εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι οι μαθητές και να απαλλαγούν πλήρως από τις ανυπόστατες κατηγορίες που τους βαραίνουν! Δηλώνουμε απερίφραστα ότι εμείς οι γονείς θα παραμείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας. Τα αιτήματα τους είναι δίκαια, είναι και δικά μας αιτήματα. Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία της κυβέρνησης και το οργανωμένο σχέδιο της δεν θα περάσει! Καλούμε όλους τους Συλλόγους και τις Ενώσεις της Αττικής να καταγγείλουν την ωμή τρομοκρατία εις βάρος των παιδιών μας!!!

Όλοι αύριο Δευτέρα 19/10/2020 στις 11 πμ στην κινητοποίηση συμπαράστασης στους 5 μαθητές, στο κτήριο 9 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων.

Αθήνα, 18 Οκτώβρη 2020».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ