Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη – 14 κρούσματα κορονοϊού μετά από πάρτι στο προαύλιο του ΑΠΘ (video)

Αναμένονται αποτελέσματα κι άλλων τεστ στα οποία υποβλήθηκαν φοιτητές οπότε δεν αποκλείεται ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι μεγαλύτερος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές Αρχές στη Θεσσαλονίκη και αιτία είναι τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην πόλη μετά από πάρτι που έγινε στο προαύλιο του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το Σάββατο (17/10) διοργανώθηκε πάρτι με αφορμή την υποδοχή πρωτοετών φοιτητών, στο οποίο το παρών έδωσαν δεκάδες νεαροί.

Αποτέλεσμα του συνωστισμού, ωστόσο, ήταν 14 από τους παρευρισκόμενους να έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό, ενώ ακόμα αναμένονται τα αποτελέσματα κι άλλων τεστ στα οποία υποβλήθηκαν φοιτητές.

«Το Αριστοτέλειο έχει πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στους χώρους του»

«Το Αριστοτέλειο έχει πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στους χώρους του», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου για τις εικόνες συγκέντρωσης φοιτητών το βράδυ του Σαββάτου στο campus του Πανεπιστημίου, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ τόνισε ότι «εκτιμήσεις για τον όγκο των συμμετεχόντων φοιτητών, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι εξωπραγματικές και δεν προκύπτουν, ούτε από εικόνες που κυκλοφόρησαν, ούτε και από τον όγκο των σκουπιδιών που μαζεύτηκαν και καταγράφηκαν σε ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών».

«Μιλάμε για κάποιες δεκάδες φοιτητών, που συγκεντρώθηκαν σε τρία σημεία του campus. Έξω από την Πολυτεχνική Σχολή, όπου υπάρχει άμεση πρόσβαση από κεντρικό δρόμο η συμμετοχή έγινε μεγαλύτερη, καθώς η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον και άλλων φοιτητών που κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης», διευκρίνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Θέλουμε ένα ζωντανό πανεπιστήμιο, που ανήκει στους φοιτητές μας, όμως τους καλούμε να σταθούν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να αντιληφθούν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συμμετοχή τους σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως και σε αντίστοιχες σε διάφορα σημεία της πόλης, που πραγματοποιήθηκαν τις ίδιες ώρες χθες το βράδυ», υπογράμμισε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπαϊωάννου ανέλαβε πρωτοβουλία, ώστε να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, για την προώθηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων της πόλης, για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού και την αποφυγή εκδηλώσεων που μπορεί να επιδεινώσουν την επιδημιολογική εικόνα της πόλης.

Η Θεσσαλονίκη, κατάφερε μετά το καλοκαίρι να κρατήσει τον κορονοϊό σε αρκετά καλά επίπεδα, ωστόσο τον τελευταίο καιρό βρέθηκε στο δεύτερο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη και αν τέτοιες εικόνες συνεχιστούν, το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατάσταση θα αλλάξει προς το χειρότερο.

Πηγή βίντεο: thesstoday.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ