Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας – 10 προσαγωγές και οκτώ συλλήψεις από την ΕΛΑΣ (video)

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας - Άνοιξε ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώθηκαν η πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση και το μαθητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και από την ΕΛΑΣ σημειώθηκαν 10 προσαγωγές και οκτώ συλλήψεις.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας. Άνοιξε ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο». Υπενθυμίζεται ότι βρέθηκε σε απεργιακό κλοιό το κέντρο της Αθήνας, ενώ στην πορεία των μαθητών – φοιτητών σημειώθηκε ένταση με μολότοφ και χημικά. Παρόμοιες κινητοποιήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και σε άλλες πόλεις.

Από τις 10:00 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος η ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) και άλλα σωματεία του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στις αντιλαϊκές πολιτικές», οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή ζητώντας μεταξύ άλλων: Θωράκιση της δημόσιας υγείας, αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, 15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και προσλήψεις στο Δημόσιο.

απεργία ΑΔΕΔΥ πορεία Αθήνα

Παράλληλα, μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, γονείς, το ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι στο Δημόσιο πραγματοποίησαν ξεχωριστό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Με κεντρικά συνθήματα «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή», και «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία», κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή διεκδικώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

μαθητικό συλλαλητήριο Πάτρα

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας μετά τα μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν στην πορεία της ΑΔΕΔΥ και το μαθητικό συλλαλητήριο.

Υπενθυμίζεται ότι μικροένταση σημειώθηκε στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν ομάδα ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα που είχε εισχωρήσει στους συγκεντρωμένους άρχισε να προκαλεί καταστροφές ενώ έριξε και δυο μολότοφ . Άμεση ήταν η επέμβαση των ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δέκα προσαγωγές έως τώρα.

Άνοιξε ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο»

Άνοιξε ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο». Ο σταθμός έκλεισε το πρωί με εντολή την Αστυνομίας λόγω συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

απεργία ΠΟΕΔΗΝ πορεία Αθήνα

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: sooc.photos, eurokinissi.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ