Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Με κορονοϊό τρία μέλη του πληρώματος του «Διονύσιος Σολωμός» – Επιστρέφει στον Πειραιά

Τα τρία μέλη του πληρώματος τέθηκαν άμεσα σε απομόνωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διονύσιος Σολωμός, με αποτέλεσμα αυτό να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά κενό επιβατών.

Τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια του πλου του από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά των δυτικών Κυκλάδων, διαπιστώθηκε μετά από επαναληπτικά τεστ στο πλήρωμα και σχετική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, ότι τρία μέλη του πληρώματος είναι θετικά στον κορονοϊό.

Τα τρία μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας «A.N.M.E.Z. A.E.», τέθηκαν άμεσα σε απομόνωση ενώ η λιμενική Αρχή Σερίφου, ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επέτρεψε τη συνέχιση του πλου του πλοίου προς το λιμάνι του Πειραιά, όπου και θα διενεργηθεί εκ νέου έλεγχος σε όλα τα μέλη του πληρώματος και εκ νέου απολύμανση σε όλους τους χώρους του πλοίου.

Την περασμένη εβδομάδα σε ένα ακόμα μέλος του πληρώματος του πλοίου είχε διαγνωσθεί θετικό σε κορονοϊό. Ο συγκεκριμένος ναυτικός σύμφωνα με την εταιρεία ήταν εκτός πλοίου και δεν είχε έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Σημειώνεται ότι το πλοίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θήρα, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Κίμωλο, Μήλο, Σίφνο, Σέριφο, Κύθνο και Πειραιά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ