Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έτσι θα συλληφθούν τα πρωτοπαλίκαρα της οργάνωσης – Το σχέδιο της ΕΛΑΣ (video)

Όλα τα σενάρια της επόμενης ημέρας της απόφασης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει μπει στην τελική της ευθεία και το «ανοιχτό κανάλι» παρουσίασε όλες τις περιπτώσεις σύλληψης των ενόχων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε περίπτωση βεβαίως που το δικαστήριο καταλήξει σ’ αυτή την απόφαση για κάποιους ή για όλους τους ενόχους.

Σύμφωνα με το σχέδιο, προβλέπεται να υπάρξουν μικρές ομάδες συλλήψεων στα μέρη όπου ήδη βρίσκονται τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε μία διακριτική παρακολούθηση. Όταν το δικαστήριο καταλήξει στο ότι πρέπει να συλληφθούν τότε το τμήμα Αναζητήσεων της Aσφάλειας Αττικής θα πρέπει να αναλάβει δράση σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση κατά την οποία θα πάνε οι ένοχοι να παραδοθούν το βράδυ της Κυριακής (11/10). Τότε οι Αρχές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV,  θα τους κρατήσουν στη ΓΑΔΑ, μέχρι να βγουν οι ποινές. Εν τω μεταξύ έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης των ποινών. Σε ποια δηλαδή φυλακή θα πρέπει να μεταφερθούν οι ένοχοι ή με ποιους θα προαυλίζονται.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Γιάννη Λαγού, που δεν μπορεί να συλληφθεί λόγω μη άρσης ασυλίας, ως Ευρωβουλευτής, οι Αρχές σκέπτονται πως αν δεν υπάρξει ανασταλτικός χαρακτήρας στην ποινή, θα προχωρήσουν σε διεθνές ένταλμα σύλληψης. Η συγκεκριμένη διαδικασία ακολουθείται για οποιαδήποτε περίπτωση που κάποιος κριθεί ένοχος χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, και δεν βρίσκεται στη χώρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Τη Δευτέρα η απόφαση

Το πρωί της Δευτέρας (12/10/2020) στις 10:00 αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής επί των ελαφρυντικών. Η διακοπή πραγματοποιήθηκε μετά από πρόταση της εισαγγελέως, η οποία έγινε δεκτή από το δικαστήριο. Τη Δευτέρα, όπως όλα δείχνουν παρόντες στο δικαστήριο θα είναι και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με πρώτο τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, ο οποίος δήλωσε ότι θα είναι παρών, προκειμένου να μιλήσει για όλα.

Η διήμερη μάχη που έγινε για τα ελαφρυντικά καταδεικνύει πόσα σημαντικά είναι για την ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων αφού και την ποινή τους μπορεί να μειώσουν αλλά και να απομακρύνουν το ενδεχόμενο φυλάκισης. Κατά τη διάρκεια των αγορεύσεων οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι το δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση επί της ενοχής, υπό καθεστώς πολιορκίας και πως δεν κέρδισε η Δημοκρατία όπως όλοι λένε, αλλά αντίθετα έχασε η Δικαιοσύνη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ