Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Συναγερμός στο Νοσοκομείο Λάρισας και στο ΕΚΑΒ για κρούσματα κορονοϊού

Μεγάλο πρόβλημα να πληθαίνουν τα κρούσματα στις υγειονομικές δομές της χώρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πληθαίνουν τα κρούσματα του κορονοϊού στις υγειονομικές δομές της χώρες. Συναγερμός σήμανε σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όταν αποδείχθηκε από τις εξετάσεις θετικός στην Covid-19, νοσηλευτής χειρουργείου. Οι χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου έκλεισαν για απολύμανση.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν βρεθεί ακόμη δύο νοσηλεύτριες με κορονοϊό στο ίδιο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στη γαστρεντερολογική κλινική. Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων και τα τεστ στο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Λάρισας. Όμως, αυτά δεν ήταν τα μόνα περιστατικά κορονοϊού σε νοσοκομειακές μονάδες.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο κορονοϊός “χτύπησε” και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ. Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε διασώστης στον τομέα Αγρινίου, αλλά και διοικητικός υπάλληλος του ΕΚΑΒ Πάτρας.

Στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας Αχαΐας βρέθηκε και δεύτερος γιατρός θετικός. Είχε προηγηθεί η διάγνωση του διευθυντή και παθολόγου του ΚΥ, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον ανάρρωση.

“Έχουμε επισημάνει το πρόβλημα και δεν εισακουόμαστε. Πρέπει να γίνονται τεστ τακτικά σε όλο το προσωπικό και 7ημερη καραντίνα στους συναδέλφους, που αποτελούν επαφές με θετικά κρούσματα. Επίσης, χρειάζεται βελτίωση στην παροχή τους υγειονομικούς μέσων ατομικής προστασίας“, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: iatropedia.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ