Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

«Δεν είμαι εγώ ο ‘ασθενής μηδέν’» – Τι υποστηρίζει ο νοσηλευτής από το γηροκομείο «Αττική» (video)

«Κάποιοι άνθρωποι εκεί μέσα, ξέρουν πάρα πολύ καλά τι έχει γίνει. Δεν έχω καμία ευθύνη», δηλώνει ο νοσηλευτής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο ηλικιωμένος που τελικά κατέληξε στον «Ευαγγελισμό» και όχι ο ίδιος, είναι το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο γηροκομείο «Αττική», κατά δήλωση του νοσηλευτή που παραιτήθηκε λίγο μετά το πόρισμα των επιθεωρητών – ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ότι αυτός ήταν που διέσπειρε τον ιό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικά σταθμό Alpha αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι το «κρούσμα μηδέν» τονίζοντας αρχικά ότι «στις 17 Σεπτεμβρίου άρχισε ο πονοκέφαλος, είχα κόπωση. Δεν ήξερα ότι ήμουν θετικός… Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου εμφάνισα βήχα, πυρετό και δύσπνοια. Αν είχα αυτά τα συμπτώματα νωρίτερα θα είχα σταματήσει κατευθείαν».

Αφού ξεκαθάρισε ότι ο λόγος που έφυγε από το γηροκομείο ήταν ότι βρήκε αλλού εργασία και όχι εξαιτίας του κορονοϊού, συνέχισε μιλώντας για τον 79χρονο που κατέληξε:

«Είχα ενημερώσει ότι υπήρχε κρούσμα. Ο ασθενής ήταν μιάμιση βδομάδα με συμπτώματα, από τις 12 Σεπτεμβρίου. Εγώ του έκανα κορτιζόνη με εντολή γιατρού. Τα συμπτώματα άρχισαν με πυρετό πάνω από 38… Μόλις είδα ότι μπήκε οξυγόνο, ενημέρωσα το γηροκομείο ότι ο άνθρωπος αυτός δεν πρέπει να είναι εδώ. Αυτά είναι γραμμένα».

Σχολιάζοντας μαρτυρίες που λένε ότι φορούσε διπλά γάντια και μάσκες ίσως γιατί γνώριζε ότι είχε κορονοϊό, ανέφερε:

«Φορούσα διπλά γάντια. Φορούσα γιατί είχαν ήδη κρούσμα μέσα, τον ασθενή που απεβίωσε. Πώς λοιπόν να μη φοράω διπλά γάντια, διπλή μάσκα και προσωπίδα; Υπάρχουν κάμερες που τα έχουν καταγράψει. Και άλλοι ασθενείς ανέβασαν πυρετό μετά τον πρώτο ασθενή. Οι δύο ήταν στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν. Κάποιοι άνθρωποι εκεί μέσα, ξέρουν πάρα πολύ καλά τι έχει γίνει. Δεν έχω καμία ευθύνη. Δεν ήξερα ότι είμαι θετικός. Αν το ήξερα, θα είχα σταματήσει επιτόπου. Αν δε μιλούσα γινόταν μακελειό εκεί με τους ανθρώπους. Δεν είμαι το κρούσμα μηδέν».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ