Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Πύργος: Ο ΕΟΔΥ ξέχασε δείγματα εκπαιδευτικών Γυμνασίου στο ψυγείο

Καλά πήγε αυτό...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοβαρά ερωτηματικά ως προς την αποτελεσματική λειτουργία των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ προκαλεί το γεγονός ότι τα δείγματα που ελήφθησαν από τους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο εξέτασης COVID-19, μέχρι και χθες το μεσημέρι δεν είχαν σταλεί σε εργαστήρι για να εξεταστούν αν είναι θετικά ή αρνητικά!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», τα μέλη της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ έλαβαν τα δείγματα μετά το – εσφαλμένο όπως αποδείχθηκε – θετικό τεστ κορονοϊού σε μαθητή της Β’ Γυμνασίου, στη συνέχεια ζήτησαν από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου να τους παραχωρήσει ένα ψυγείο για προσωρινή αποθήκευση.

Το αίτημά τους ικανοποιήθηκε, ωστόσο δεν υπήρξε καμία άλλη εμπλοκή από την πλευρά του Νοσοκομείου στην υπόθεση, καθώς ενημερώθηκαν ότι θα σταλεί από τον ΕΟΔΥ μεταφορική, η οποία θα παραλάβει τα 12 δείγματα και θα τα μεταφέρει για εξέταση σε πιστοποιημένο εργαστήριο της Πάτρας.

Οι μέρες πέρασαν, όμως, και παρότι ο μαθητής και η οικογένειά του είναι εντέλει αρνητικοί στον κορονοϊό, από την πλευρά των καθηγητών υπήρχε ανησυχία και κάποιοι εξ αυτών επεδίωξαν να μάθουν τα αποτελέσματα της εξέτασής τους.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Γιώργος Φωτεινόπουλος, ανέφερε στην «Πρωινή, ότι δεν του έχει σταλεί καμία επίσημη απάντηση και πρόσθεσε πως οι καθηγητές σε σχετική επικοινωνία μαζί του, του είπαν ότι ο ΕΟΔΥ θα τους ενημερώσει μόνο σε περίπτωση θετικού δείγματος.

Φυσικά, κάτι τέτοιο προϋποθέτει πως τα δείγματα θα ελέγχονταν, κάτι που μέχρι χθες το μεσημέρι δεν ίσχυε. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», τουλάχιστον δύο εκπαιδευτικοί είναι ενήμεροι για την αμέλεια του ΕΟΔΥ να στείλει τα δείγματα προς εξέταση, καθώς επισκέφθηκαν το νοσοκομείο και ενημερώθηκαν ότι τα δείγματά τους… ακόμα ψύχονται!

Αυτή η σοβαρή παράλειψη δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά ως προς τη λειτουργία και τον βαθμό υπευθυνότητας των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ. Ακόμα κ αν δεχθούμε ως «ελαφρυντικό» το γεγονός ότι ο μαθητής δεν προσβλήθηκε από τον ιό, αυτό δεν σημαίνει πως τα υπόλοιπα δείγματα έπρεπε να μείνουν στο ψυγείο και οι καθηγητές να μείνουν με την εντύπωση ότι είναι άπαντες αρνητικοί, αλλά τουλάχιστον να πληροφορηθούν πως τα δείγματά τους δεν ελέγχθηκαν ποτέ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τα 12 δείγματα των καθηγητών, στο ψυγείο φέρονται να υπάρχουν 20 ακόμα δείγματα που ελήφθησαν την ίδια ημέρα από άλλα σημεία στα οποία έγινε δειγματοληπτική εξέταση.

Όπως γίνεται αντιληπτό, πλέον τα συγκεκριμένα δείγματα είναι επισφαλή για το αποτέλεσμά τους και επί της ουσίας άχρηστα, αφού έχει παρέλθει το χρονικό περιθώριο των 72 ωρών.

Πηγή: proininews.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ